Οι γιορτές πέρασαν και φέτος πρόσθεσα μία ακόμα υπέροχη ανάμνηση. Ο νέος χρόνος με βρήκε στην Ολλανδία, ένα ταξίδι που ήθελα πολύ να κάνω. Είχα 6 μέρες, 5 βράδια, στην διάθεσή μου για να «ρουφήξω» όσες περισσότερες εικόνες μπορούσα. Δεν τα πήγα και άσχημα, αφού κατάφερα και γύρισα αρκετά, 4 πόλεις της. Η βάση μου ήταν η Ουτρέχτη κι από εκεί αφιέρωσα 1 μέρα για κάθε μία από τις υπόλοιπες 3 πόλεις που ήθελα να δω.

Το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, η Ουτρέχτη και το Τίλμπουργκ είναι όλες μοναδικές πόλεις στην Ολλανδία που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία εμπειριών για τους επισκέπτες.

Ξεκινώντας από το Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, αυτή η πόλη είναι γνωστή για τα γραφικά κανάλια, τα ιστορικά κτίρια και τα παγκοσμίου φήμης μουσεία. Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Άμστερνταμ είναι το Rijksmuseum, το οποίο φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή ολλανδικής τέχνης και ιστορίας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν μια περιήγηση με βάρκα στα κανάλια της πόλης για να δουν τα διάσημα πλοιάρια και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική. Ένα άλλο αξιοθέατο που πρέπει να δείτε στο Άμστερνταμ είναι το Σπίτι της Άννας Φρανκ, το οποίο παρέχει μια συναρπαστική ματιά στην ιστορία του Ολοκαυτώματος. Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι αποτελεί ίσως από τις πιο τουριστικές πόλεις διαθέτοντας τεράστια αγορά. Πήγαινε με άδεια βαλίτσα και γέμισέ την εκεί! Αξίζει τον κόπο να πας σε ένα coffee shop, έτσι για την εμπειρία!

Στη συνέχεια, το Ρότερνταμ, μια σύγχρονη και πολυσύχναστη πόλη γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και το λιμάνι της. Η πόλη φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία της και να δουν από κοντά τα τεράστια φορτηγά πλοία. Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στο Ρότερνταμ είναι το Markthal, μια σκεπαστή αγορά με μια εκπληκτική κυρτή καμάρα και πολύχρωμες τοιχογραφίες. Μπορείς να βρεις όποια κουζίνα σου αρέσει και να φας ό,τι επιθυμεί η ψυχή σου.  Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν ένα ταξίδι μέχρι την κορυφή του Euromast, ενός πύργου παρατήρησης που προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη.

Η αγαπημένη μου Ουτρέχτη, μια γοητευτική πόλη με πλούσια ιστορία και ζωντανή πολιτιστική σκηνή. Η Ουτρέχτη φιλοξενεί πολλά μουσεία, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Catharijneconvent. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις πολλές ιστορικές εκκλησίες της πόλης, όπως τον Πύργο Dom, που προσφέρει μια ανάβαση στην κορυφή για μια όμορφη θέα της πόλης.  Προσφέρει επίσης μια ποικιλία από επιλογές για ψώνια και φαγητό, καθώς και πολλά πάρκα και κήπους για χαλάρωση. Η πιο γραφική πόλη κατά την γνώμη μου με πολλά κανάλια και γεφυράκια να συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Τέλος, μια βόλτα στο Τίλμπουργκ αξίζει καθώς είναι μια γοητευτική πόλη γνωστή για τη ζωντανή πολιτιστική σκηνή και την όμορφη αρχιτεκτονική της. Η πόλη φιλοξενεί πολλά μουσεία, συμπεριλαμβανομένου του Textile Museum, το οποίο παρουσιάζει την ιστορία της ως κέντρο κλωστοϋφαντουργίας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να θαυμάσουν τα όμορφα κτίρια και να εξερευνήσουν τα πολλά καταστήματα και καφέ.

Η Ολλανδία έχει έκταση κάτι περισσότερο από την Πελοπόννησο. Οι πόλεις είναι κοντινές και η συγκοινωνία, τα τρένα της πολύ βολικά, γρήγορα και άνετα. Οι αποστάσεις είναι μικρές και μπορείς να μετακινηθείς εύκολα και γρήγορα παντού. Πλούσια σε φυσική ομορφιά με πολλά δέντρα και ατελείωτα λιβάδια. Για 6 μέρες δεν είδε το μάτι μου ούτε ένα μικρό λοφάκι. Είναι απόλυτα επίπεδη και γι’ αυτό θα χορτάσεις ποδήλατο με το οποίο μπορείς να γυρίσεις όλη την πόλη. Αν έχω να δώσω ένα tip, το πιο βασικό, αυτό είναι να πάτε οπωσδήποτε, αλλά να προτιμήσετε να την δείτε άνοιξη. Αν τώρα τον χειμώνα μου άρεσε 1 φορά, την άνοιξη απλά θα είναι βγαλμένη από παραμύθι!