Αυτό το κατεψυγμένο επιδόρπιο είναι τόσο μυρωδάτο και τόσο εύκολο στην παρασκευή του: τα υλικά απλώς χτυπιούνται και καταψύχονται και δεν χρειάζεται να ανακατευτεί. Σερβίρετε με καλοκαιρινά μούρα για το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Συστατικά
- 150ml διπλής κρέμας
- 150ml σαμπούκο
- καλοκαιρινά μούρα, για σερβίρισμα
- ένα πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το σαμπούκο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Παγώστε σε μια πλαστική μπανιέρα μέχρι να παγώσει τελείως. Βάλτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε για να αφαιρέσετε τυχόν κρυστάλλους πάγου
- Μεταφέρετε σε πολύ μικρά ποτήρια γλυκού ή ποτήρια Martini για τουλάχιστον τρεις ώρες ή όλη τη νύχτα στην κατάψυξη.
- Για να το σερβίρετε, το βάζετε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς, μετά σερβίρετε κάθε ποτήρι με μερικά καλοκαιρινά μούρα και διακοσμείτε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία και τα Νέα Μέσα. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό έκανα το άλμα και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες, ανησυχίες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;