Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια στο τραπέζι και ψάχνεις για μια πεντανόστιμη, χορταστική αλλά και υγιεινή λύση, τότε αυτό το Chicken Fajita Bowl είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις. Με αρώματα Μεξικού, χρώματα που σε κάνουν να χαμογελάς και γεύση που σε ταξιδεύει, είναι ιδανικό για μεσημεριανό ή και για ένα πιο… γκουρμέ βραδινό στο σπίτι!
Υλικά για 2 μερίδες
- 110γρ. καστανό ρύζι
- 3 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένα σε κύβους
- 1 λάιμ (ο χυμός από το μισό και το άλλο μισό κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα)
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ή ήπια τσίλι σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. καγιέν
- ¼ κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κρεμμύδι (το ¼ ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο σε μεγάλα κομμάτια)
- 2 μεγάλες κόκκινες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη ή κίτρινη), κομμένες σε λωρίδες
- Θαλασσινό αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 1 ώριμο αβοκάντο
- Τριμμένο τυρί της επιλογής σου (π.χ. τσένταρ)
- Στραγγιστό γιαούρτι ή sour cream
Εκτέλεση
- Βράσε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ναι, θέλει λίγο παραπάνω χρόνο από το λευκό, αλλά αξίζει για τη γεύση και τα θρεπτικά του στοιχεία.
- Μαρινάρισε το κοτόπουλο: Βάλε τα κομμένα φιλετάκια σε ένα μπολ με το χυμό από το μισό λάιμ, όλα τα μπαχαρικά και τη ρίγανη. Άφησέ τα στην άκρη για να τραβήξουν τα αρώματα.
- Ετοίμασε τη salsa: Ανακάτεψε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο και λίγο αλάτι. Άφησέ τη να σταθεί, όσο ετοιμάζεις τα υπόλοιπα.
- Σόταρε τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίξε μέσα τα μεγάλα κομμάτια κρεμμυδιού και τις πιπεριές. Μαγείρεψέ τα για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο: Ρίξε στο τηγάνι τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και μαγείρεψέ τα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
- Στήσε το μπολ σου: Μοίρασε το μαγειρεμένο ρύζι και το μείγμα κοτόπουλου σε δύο μπολ. Από πάνω βάλε τη salsa, το αβοκάντο κομμένο σε φέτες, λίγο τριμμένο τυρί και μια κουταλιά γιαούρτι ή sour cream.
- Σέρβιρε με τις φετούλες λάιμ στο πλάι για έξτρα φρεσκάδα.
Tip: Αν θες να το κάνεις ακόμη πιο fun, μπορείς να το σερβίρεις σε tortilla wraps και να το φας με τα χέρια. Και ναι, ταιριάζει τέλεια και με μια παγωμένη μαργαρίτα, just saying…
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply