Όταν κάποιος ερωτεύεται έναν άνθρωπο αρκετά μεγαλύτερο ή μικρότερο, η πρώτη ερώτηση που πέφτει πάνω στο τραπέζι (συνήθως από τρίτους, γιατί εμείς είμαστε στον έβδομο ουρανό) είναι: “Μα καλά, τι του βρίσκει; Μήπως ψάχνει κάποιον να τον φροντίζει ή να τον θαυμάζει σαν ήρωα;” Ξέρεις τώρα, αυτές οι ψυχαναλυτικές ερωτήσεις που βγάζουν ζήλια με άρωμα. Κι όμως, πολλές φορές υπάρχει αληθινή χημεία. Γιατί ο έρωτας δεν έχει όριο ηλικίας. Μπορεί ο ένας να ψάχνει σταθερότητα κι ο άλλος πάθος. Αλλά, guess what, όταν αυτά συναντιούνται, μπορεί να ανάψει φωτιά.

Τα “ναι μεν, αλλά” που κάνουν την εμφάνισή τους

Από την άλλη μεριά, όσο περνάει ο πρώτος καιρός, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρακτικά θέματα. Άλλος θέλει να πάει Mykonoooos, άλλος προτιμά να μείνει στο σπίτι με Netflix και κουβερτούλα. Άλλος σκέφτεται να κάνει παιδία, άλλος έχει ήδη παιδιά της παντρειάς που λένε. Ή απλά άλλος δουλεύει 14 ώρες τη μέρα κι ο μικρότερος είναι ακόμα στο στάδιο «ψάχνω να βρω ποιος είμαι». Εδώ, δυστυχώς, τα χρόνια μετράνε. Όχι ως πρόβλημα, αλλά ως διαφορετική φάση ζωής.

Πόση δουλειά θέλει για να πετύχει;

Επιπλέον, ας είμαστε ειλικρινείς… οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας θέλουν περισσότερη συνεννόηση, πιο γερό στομάχι και διπλάσιο commitment από το μέσο ζευγάρι. Γιατί δεν αρκεί να υπάρχει χημεία. Πρέπει να υπάρχει και αλληλοκατανόηση. Και βασικά… να μη σε νοιάζει τι λέει ο κόσμος, γιατί θα λέει, πάντα. Από το “είναι μαζί για τα λεφτά” μέχρι το “του έχει κάνει μάγια”.

Κι αν λειτουργήσει; Α, τότε μιλάμε για θαύμα

Τέλος, όταν όμως λειτουργήσει, και οι δύο κάνουν βουτιά σε έναν κόσμο που δεν θα είχαν φανταστεί. Ο ένας φέρνει εμπειρία και ηρεμία, ο άλλος φρεσκάδα και ενέργεια. Κι αν καταφέρουν να ακούσουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να περιμένουν να γίνουν ίδιοι, τότε ναι. Μπορεί να γίνει σχέση ζωής. Μια από αυτές που ξεπερνούν το χρόνο… κυριολεκτικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.