Αν ψάχνεις ένα ρόφημα που να συνδυάζει τροπική φρεσκάδα, φυσική γλύκα και λίγη… ινδική μαγεία, τότε αυτό το lassi με παπάγια και μέλι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά, είναι υγιεινό, γεμάτο προβιοτικά και φυσικά, τόσο μα τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σου!
Υλικά για 2-3 ποτήρια:
- 300γρ ώριμη παπάγια, καθαρισμένη και χωρίς σπόρους
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
- 200ml (περίπου ¾ φλιτζανιού) ξινόγαλο
- 250ml (1 φλιτζάνι) φυσικό γιαούρτι με προβιοτικά
- 8 παγάκια
- λίγα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάλε όλα τα υλικά — εκτός από τα φιστίκια — σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα καλά μέχρι να γίνουν ένα λείο, κρεμώδες μείγμα με υπέροχο σομόν-ροζ χρώμα.
Στη συνέχεια, πάρε ένα γουδί (ή, αν δεν έχεις, τύλιξε τα φιστίκια σε μια πετσέτα και χτύπα τα με τον πλάστη) και σπάσε τα φιστίκια μέχρι να γίνουν μια τραγανή «χαλασμένη» κρούστα.
Σέρβιρε το lassi σε ψηλά ποτήρια, πασπάλισε με τα φιστίκια από πάνω και… απόλαυσε χωρίς ενοχές!
Πότε να το πιεις:
Ιδανικό για πρωινό, απογευματινό ή ως ένα δροσερό, χορταστικό σνακ μετά τη θάλασσα. Αν το σερβίρεις σε φίλους, να είσαι σίγουρη πως θα στο ζητάνε ξανά και ξανά!
Θες να το κάνεις πιο fancy; Πρόσθεσε και λίγα ροδοπέταλα ή φρέσκα φύλλα δυόσμου από πάνω. Θα γίνει Instagram-worthy χωρίς προσπάθεια!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply