Αν ψάχνεις ένα ρόφημα που να συνδυάζει τροπική φρεσκάδα, φυσική γλύκα και λίγη… ινδική μαγεία, τότε αυτό το lassi με παπάγια και μέλι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά, είναι υγιεινό, γεμάτο προβιοτικά και φυσικά, τόσο μα τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σου!

Υλικά για 2-3 ποτήρια:

  • 300γρ ώριμη παπάγια, καθαρισμένη και χωρίς σπόρους
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
  • 200ml (περίπου ¾ φλιτζανιού) ξινόγαλο
  • 250ml (1 φλιτζάνι) φυσικό γιαούρτι με προβιοτικά
  • 8 παγάκια
  • λίγα καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάλε όλα τα υλικά — εκτός από τα φιστίκια — σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα καλά μέχρι να γίνουν ένα λείο, κρεμώδες μείγμα με υπέροχο σομόν-ροζ χρώμα.

Στη συνέχεια, πάρε ένα γουδί (ή, αν δεν έχεις, τύλιξε τα φιστίκια σε μια πετσέτα και χτύπα τα με τον πλάστη) και σπάσε τα φιστίκια μέχρι να γίνουν μια τραγανή «χαλασμένη» κρούστα.

Σέρβιρε το lassi σε ψηλά ποτήρια, πασπάλισε με τα φιστίκια από πάνω και… απόλαυσε χωρίς ενοχές!

Πότε να το πιεις:

Ιδανικό για πρωινό, απογευματινό ή ως ένα δροσερό, χορταστικό σνακ μετά τη θάλασσα. Αν το σερβίρεις σε φίλους, να είσαι σίγουρη πως θα στο ζητάνε ξανά και ξανά!

Θες να το κάνεις πιο fancy; Πρόσθεσε και λίγα ροδοπέταλα ή φρέσκα φύλλα δυόσμου από πάνω. Θα γίνει Instagram-worthy χωρίς προσπάθεια!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.