Μήπως δυσκολεύεσαι στο να αποκτήσεις τον έλεγχο του πιρουνιού και η διατροφή σου έχει ξεφύγει – εκτός ορίων και θεμιτών κιλών;

Αν ναι μάλλον ήρθε η στιγμή να αγοράσεις ένα χρηστικό κόσμημα που θα σε βοηθήσει να σταματήσεις να τρως, να σταματήσεις πριν γίνεις…γουρούνα!

Οι επιστήμονες του UCLA έφτιαξαν  ένα περιδέραιο που παρακολουθεί τις διατροφικές σου συνήθειες και σου λέει πότε το έχεις παρακάνει…σε προειδοποιεί και σου βάζει φρένο!

yu

Το περιδέραιο, έχει το όνομα WearSens (και το παρατσούκλι «ο πνίχτης της δίαιτας») και διαθέτει αισθητήρες που καταλαβαίνουν πότε τρως και πότε πίνεις.

Όταν οι δονήσεις συνεχίζονται με ένταση και μεγάλη διάρκεια το κόσμημα- σε συνεργασία με το κινητό σου με το οποίο και συνδέεται- σε προειδοποιεί (βουίζει σαν τρελό) ότι κάτι δεν πάει καλά… Κοινώς και ψεύδεσαι και τρως!

Η ποσότητα που χρειάζεσαι για να είσαι υγιής και αδύνατη έχει προσδιοριστεί από πριν με βάση  τα προσωπικά σου στοιχεία  συμπεριλαμβανομένου του ύψους, του βάρους και της ηλικία.

Ο αισθητήρας είναι, τόσο εξελιγμένος ώστε να μπορεί να καταλάβει όχι μόνο μόνο όταν τρώς, αλλά και τι τρως καθώς κάθε διαφορετικό είδος τροφίμου δημιουργεί διαφορετικά μοτίβα δόνησης.

Στις δοκιμές, το WearSens είχε ποσοστό επιτυχίας 90% – στις σκληρές τροφές και  75% στις μαλακές!