Η ιδέα να ζεις σε ένα δεντρόσπιτο είναι συναρπαστική. Ως παιδιά, πολλοί από εμάς θα φανταζόμασταν να μείνουμε σε ένα δεντρόσπιτο σε ένα μακρινό μέρος, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου. Τι θα λέγατε να ζήσετε αυτό το όνειρο και να δώσετε στις φαντασιώσεις σας μια παραμυθένια πινελιά; Ορίστε πέντε καταπληκτικά δεντρόσπιτα για μια αξέχαστη απόδραση.

Three-Storey Treehouse, British Columbia, Canada

Αυτό είναι το ψηλότερο δεντρόσπιτο στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά. Αυτό το δεντρόσπιτο είναι περιφραγμένο σε ένα δάσος και σίγουρα σου δημιουργεί δέος. Άνθρωποι όλων των ηλικιακών ομάδων συνωστίζονται σε αυτό το μέρος, ιδιαίτερα όσοι αγαπούν τη λαϊκή τέχνη, τα παραμύθια και την αγκαλιά της Μητέρας Φύσης.

Mirror Tree House, Sweden

Φτιαγμένο από συγκομμένο ξύλο, αυτό το αόρατο δεντρόσπιτο είναι μια εξαιρετική απόδραση για να ξεγελάσετε τον κόσμο και να χαθείτε μέσα στην πρασινάδα. Το σπίτι αποτελεί μέρος του έργου Tree Hotel που βρίσκεται στα βόρεια της Σουηδίας. Η αντανάκλαση του ουρανού, τα δέντρα, τα πουλιά και τα σύννεφα φαίνονται καθαρά. Η ηλεκτρική θέρμανση δαπέδου με ακτινοβολία προσθέτει την πινελιά πολιτισμού.

The Bird’s Nest Tree House, Sweden

Είναι μια γιγάντια φωλιά με μεγάλα δωμάτια που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ατόμων. Οι τοίχοι του Δεντρόσπιτου της Φωλιάς του Πτηνού είναι καλυμμένοι με ξύλινα πάνελ και τα παράθυρα αναμειγνύονται με ένα δίκτυο κλαδιών. Επιπλέον, διαθέτει υπνοδωμάτια, σαλόνι, μπάνιο και σύνδεση Wi-Fi.

 The HemLoft Treehouse, Whistler, Canada

Ένα δεντρόσπιτο σε σχήμα αυγού που δημιουργήθηκε από τον Joel Allen στο Whistler στον Καναδά, το HemLoft Treehouse στα δάση του Whistler είναι κατασκευασμένο από κυρίως ανακυκλωμένο υλικό, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν είχε αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσει το έργο των ονείρων του.

Minister’s Treehouse, Crossville, Tennessee, USA

Το ψηλότερο δεντρόσπιτο στον κόσμο, αυτό κατασκευάστηκε από τον Horace Burgess στο Crossville του Τενεσί. Κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ξύλο, το πάνω μέρος της δομής έχει φιάλες οξυγόνου ασετυλίνης που λειτουργούν ως καμπάνες.