Ο καθαρός αέρας συνήθως ταυτίζεται με μια βόλτα στη φύση, μακριά από την πόλη. Άλλωστε για τις σύγχρονες κοινωνίες η χαμηλή ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι άνθρωποι αποτελεί μείζον θέμα. Και μπορεί να αισθανόμαστε κάπως αδύναμοι για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα, όμως αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι το δικό μας περιβάλλον.

Βελτιώστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού

Το σπίτι μας είναι ένας χώρος που περνάμε πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οφείλουμε επομένως να φροντίσουμε ο αέρας που αναπνέουμε εμείς και η οικογένειά μας να παραμένει καθαρός.

Ένας απλός τρόπος για να βελτιώσουμε την ατμόσφαιρα είναι να επενδύσουμε σε φυτά εσωτερικού χώρου. Αρχικά, βελτιώνουν το design του χώρου μας, ανανεώνουν και τον αέρα και αποτελούν στοιχείο ευ ζην. Η παρουσία τους στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι μπορούν να συμβάλλουν στην καλή μας διάθεση.

Μια δεύτερη λύση είναι να αγοράσουμε ένα καθαριστή αέρα. H ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, με στόχο να εμπνεύσει αλλαγές που θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι, επεκτείνει την σειρά «έξυπνων» προϊόντων IKEA, με τον καθαριστή αέρα, FÖRNUFTIG.

Ο «έξυπνος» καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG για αποτελεσματικό φιλτράρισμα του αέρα

Το νέο προϊόν έρχεται σε μια στιγμή που τον χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Ο χρόνος που περνάμε μέσα είναι περισσότερος λόγω της πανδημίας. Η ποιότητα του αέρα στους χώρους μας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία και την ευεξία μας. Ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG «καθαρίζει» την ατμόσφαιρα των εσωτερικών μας χώρων. Με τα ειδικά φίλτρα του απομακρύνει τα αέρια και άλλα βλαβερά σωματίδια από τον χώρο, όπως ρύπους, χημικά, σκόνη, γύρη και οσμές.

Το φίλτρο HEPA για απομάκρυνση σωματιδίων και το φίλτρο ενεργού άνθρακα για καθαρισμό αερίων που διαθέτει, αποτελούν ένα εξαιρετικά αποδοτικό και αποτελεσματικό συνδυασμό για τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι. Προσφέρει τρεις διαφορετικές λειτουργίες, ανάλογα με την ένταση που σας διευκολύνει, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορείτε να τον ρυθμίσετε σε λειτουργία ύπνου, ώστε να «παράγει» το χαμηλότερο δυνατό θόρυβο. Διατίθεται σε λευκό ή μαύρο χρώμα, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Υπέροχες επιλογές για το σπίτι από οργανικό βαμβάκι