Τι είδους γυναίκα είσαι; Το #ProjectWomanKIND είναι μία διαδικτυακή σειρά που προσπαθεί να δώσει απάντηση σε αυτού του είδους το ερώτημα «Πες μου τι είσαι» με μία σειρά συνεντεύξεων με διαφορετικές γυναίκες.

Γυναίκες που έχουν κιλά, είναι ζουμερές και ποζάρουν όλο αυτοπεποίθηση και χάρη. Γυναίκες που δεν υπακούουν σε «δεδομένα» αποστειρωμένης ομορφιάς, που δε λυγίζουν μπροστά σε κοκαλιάρικα πρότυπα αλλά έχουν τη δική τους προσωπικότητα. Μακριά από την ψεύτικη ομορφιά του θεάματος, της τηλεόρασης και των περιοδικών.

«Έχει  να κάνει με την «έκθεση» αληθινών και ειλικρινών συζητήσεων που κάνει μία γυναίκα με τις φίλες της καθημερινώς. Αυτό που πιστεύουν, αυτό που νιώθουν», δηλώνουν οι υπεύθυνοι του project!

1

Σε μία από αυτές τις συνεντεύξεις που έδωσαν τα plus size μοντέλα Jessica Vander Leahy, Olivia Langdon, Sophie Sheppard, Stefania Ferrario, και Margaret Macpherson, κάθε γυναίκα μιλάει για τους δικούς της αγώνες, τις προσπάθειες και τον θρίαμβο που κρύβει η εικόνα του σώματός της εντός και εκτός της βιομηχανίας τς μόδας.

Είναι το ταξίδι που έχει κάνει η κάθε μία για να εξοικειωθεί και να αγαπήσει το σώμα, την εμφάνισή της και να μη νιώθει «λίγη», άσχημη και «εκτός εποχής».

Η πιο γνωστή από τις πέντε κυρίες, η  Stefania Ferrario που δημιούργησε και την καμπάνια #droptheplus τονίζει: «Όταν ήμουν έξι ετών άρχισα να σκέφτομαι πως είναι χοντρή. Άρχισαν να σκέφτομαι πως είμαι πολύ μεγάλη». Αυτή η σκέψη ήταν που την συντρόφευσε από τότε και το λίπος που είχε στο σώμα της καθόρισε τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς για πολλά χρόνια. Διότι το λίπος μπορεί να επηρεάσει πολύ και με καταλυτικό τρόπο την ζωή και την αυτοπεποίθησή μας!

Το #ProjectWomanKIND δείχνει πως το να έχεις ανασφάλειες είναι μία φυσική αντίδραση. Το σώμα, η εικόνα σου, είναι κάτι που σε απασχολεί, σε χαροποιεί αλλά σου δημιουργεί και άγχος.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε και να μετατρέψουμε τα αρνητικά συναισθήματα σε κάτι υπέροχο και αισιόδοξο! Να κάνουμε την προσπάθεια που θα μας χαρίσει χαμόγελο και θα μας κάνει να πούμε «Είμαι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου».