Τεράστιος, υπερτιτανομέγιστος ηθοποιός, γνωστός για πολλές ταινίες και κούκλος, ο Βενσάν Κασέλ (Vincent Cassel) προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια άρτο και θεάματα σε fans όλως των φύλων, τόσο χάρην στη αρρενωπότητά τού, όσο και στις ανυπέρβλητες υποκριτικές του ικανότητες. Εμείς σου δίνουμε 10 πράγματα που πιθανώς δεν ξέρεις για τον Βενσάν Κασέλ. Πάμε.

 

  1. Ο Cassel, εκτός από τις πολύ γνωστές του ταινίες, είναι επίσης διάσημος για το ρόλο του περίφημου ληστή της γαλλικής τράπεζας και λαϊκό ήρωα, Jacques Mesrine, στο Mesrine: Killer Instinct και Mesrine: Public Enemy Number One.
  2. Ο πατέρας του ήταν ο Γάλλος ηθοποιός Jean-Pierre Cassel.
  3. Ο αδελφός του Cassel, Mathias, είναι ράπερ με το συγκρότημα Assassin, με το όνομα “Rockin ‘Squat“.
  4. Η εξ’ αγχιστείας αδερφή του, Cecil Cassel, είναι ηθοποιός.
  5. Ο γάλλος ιστορικός ταινιών Tim Palmer περιγράφει το Cassel ως ένα από τα πιο χαρισματικά και ιδιοσυγκρασιακά σύγχρονα αστέρια της Γαλλίας, που παίζει τόσο σε mainstream, όσο και σε πιο ιντελεξουάλ ταινίες.
  6. Ο Cassel έχει ένα πάθος για την Capoeira και ξεδιπλώνει το ταλέντο του σε αυτήν, στην ταινία Ocean’s Twelve.
  7. Εκτός από τη δικιά του γλώσσα – τα Γαλλικά ο Cassel μιλά Αγγλικά, Πορτογαλικά, Ιταλικά και κάποια βασικά Ρώσικα, που έμαθε για το ρόλο του στο Eastern Promises.
  8. Ο ρόλος που έφερε στο κινηματογραφικό προσκήνιο τον Cassel, ήταν στην ταινία La Haine του Mathieu Kassovitz, όπου έπαιξε ένα προβληματικό νεαρό από τα υποβαθμισμένα περίχωρα του Παρισιού.
  9. Ο Cassel έλαβε το βραβείο Cesar του 2009 για τον καλύτερο ηθοποιό, για τις εμφανίσεις του στο Mesrine, σε σκηνοθεσία Jean-Francois Richet.
  10. Τον Οκτώβριο του 2008, ο Cassel έγινε το πρόσωπο ενός νέου αρώματος ανδρών της Yves Saint Laurent.

 

Αν θες να τον απολαύσεις ξανά σε κάποια από τις ταινίες του, σου προτείνω την ταινία “Πορφυρά Ποτάμια”, στην οποίο συμπρωταγωνιστής του είναι ο απίστευτος και ανυπέρβλητος Ζαν Ρενό

 

 

Ακόμα καλύτερο; Μπορείς να το δεις σε γιγαντο-οθόνη, και αυτό γιατί η ταινία αυτή ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ από αυτή την Πέμπτη 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στους Κινηματογράφους.