της Εμμανουέλας Φωτεινού

Ποιος είπε πως τα γλυκά των Χριστουγέννων παχαίνουν;;; Υπάρχουν γλυκάκια τα οποία είναι τόσο «αθώα» όσο ένα σνακ λαχανικού ή φρούτου!

Τα τρουφάκια καρότου με ινδοκάρυδο είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων όχι μόνο για την γεύση τους  και το χρώμα τους αλλά και γιατί είναι  τόσο διαίτης που δεν δημιουργούν καθόλου ενοχές σε όσους τα καταναλώνουν!

Πάμε να δούμε ποια υλικά θα χρειαστούμε για 30 μικρά πορτοκαλί τρουφάκια!

  • 1 κιλό καρότα
  • 1 βανίλια
  • 400 γρ ινδική καρύδα τριμμένη
  • 1 πορτοκάλι
  • στέβια ή αγάβη κατά βούληση

Τα βήματα είναι τόσο απλά όσο και τα υλικά του γλυκού μας!

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα καρότα τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Βήμα 2

Βάζουμε το τριμμένο καρότο μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα

Βήμα 3

Αφού φύγουν τα υγρά από το καρότο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη μάζα.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 6

Πλάθουμε τα τρουφάκια μας και τα κυλάμε στο ινδοκάρυδο.

Βήμα 7

Τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και κατόπιν, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 3 ώρες πριν να σερβίρουμε.

Κάθε τρουφάκι έχει περίπου 25 θερμίδες το ένα όταν το μέσο τρουφάκι έχει τις τριπλάσιες και το τρουφάκι καρότου δεν έχει καθόλου λιπαρά καθώς δεν έχουμε βάλει ούτε βούτυρο ούτε  λάδι.

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214