Σήμερα είναι η γιορτή της Αγίας Μάρθας! Και τι καλύτερο για να γιορτάσουμε  τη μέρα μας με μια δροσερή, ανάλαφρη τάρτα με φράουλες και μασκαρπόνε που θα κλέψει τις καρδιές όλων; Είναι εύκολη, ακαταμάχητη και – πίστεψέ με – δεν θα μείνει ψίχουλο!

Υλικά

Για τη βάση με μπισκότα:

  • 75γρ. βούτυρο
  • 250γρ. μπισκότα της επιλογής σου (αμυγδάλου, πορτοκαλιού ή ακόμα και oat με μια γλύκα)

Για τη γέμιση:

  • 1 μεγάλο αυγό (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής), χωρισμένος κρόκος και ασπράδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 250γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φετούλες

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με τη βάση:
    Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και παράλληλα θρυμματίζεις τα μπισκότα σου – είτε με επεξεργαστή τροφίμων είτε με τον παραδοσιακό τρόπο: μέσα σε μια σακουλίτσα και ρόλαρε απαλά με πλάστη (προσοχή να μη σκιστεί το σακουλάκι, ε;).
    Ανακάτεψε καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώσε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25εκ. με αποσπώμενο πάτο. Πίεσε καλά για να καλύψεις όλη τη βάση και τα πλαϊνά και άφησέ τη στο ψυγείο να «δέσει».
  2. Η βελούδινη γέμιση:
    Χτύπα τον κρόκο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Πρόσθεσε το μασκαρπόνε και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, κρεμώδες μείγμα. Ρίξε και τη βανίλια για έξτρα άρωμα.
    Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα το ασπράδι με καθαρό σύρμα μέχρι να σχηματίσει σφιχτές κορυφές. Με απαλές κινήσεις, ενσωμάτωσε το ασπράδι στο μείγμα μασκαρπόνε.
  3. Σύνθεση και… απόλαυση:
    Βγάλε τη βάση από το ψυγείο και γέμισέ την με το βελούδινο μείγμα. Λείανε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και στόλισε με τις λεπτές φετούλες φράουλας.
    Βάλε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει για λίγες ώρες (ή ιδανικά, όλη τη νύχτα). Βγάλε τη από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τη σερβίρεις – θέλει να έρθει σε θερμοκρασία… θαύματος.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.