Σήμερα είναι η γιορτή της Αγίας Μάρθας! Και τι καλύτερο για να γιορτάσουμε τη μέρα μας με μια δροσερή, ανάλαφρη τάρτα με φράουλες και μασκαρπόνε που θα κλέψει τις καρδιές όλων; Είναι εύκολη, ακαταμάχητη και – πίστεψέ με – δεν θα μείνει ψίχουλο!
Υλικά
Για τη βάση με μπισκότα:
- 75γρ. βούτυρο
- 250γρ. μπισκότα της επιλογής σου (αμυγδάλου, πορτοκαλιού ή ακόμα και oat με μια γλύκα)
Για τη γέμιση:
- 1 μεγάλο αυγό (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής), χωρισμένος κρόκος και ασπράδι
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 250γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 250γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φετούλες
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με τη βάση:
Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και παράλληλα θρυμματίζεις τα μπισκότα σου – είτε με επεξεργαστή τροφίμων είτε με τον παραδοσιακό τρόπο: μέσα σε μια σακουλίτσα και ρόλαρε απαλά με πλάστη (προσοχή να μη σκιστεί το σακουλάκι, ε;).
Ανακάτεψε καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώσε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25εκ. με αποσπώμενο πάτο. Πίεσε καλά για να καλύψεις όλη τη βάση και τα πλαϊνά και άφησέ τη στο ψυγείο να «δέσει». - Η βελούδινη γέμιση:
Χτύπα τον κρόκο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Πρόσθεσε το μασκαρπόνε και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, κρεμώδες μείγμα. Ρίξε και τη βανίλια για έξτρα άρωμα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα το ασπράδι με καθαρό σύρμα μέχρι να σχηματίσει σφιχτές κορυφές. Με απαλές κινήσεις, ενσωμάτωσε το ασπράδι στο μείγμα μασκαρπόνε. - Σύνθεση και… απόλαυση:
Βγάλε τη βάση από το ψυγείο και γέμισέ την με το βελούδινο μείγμα. Λείανε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και στόλισε με τις λεπτές φετούλες φράουλας.
Βάλε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει για λίγες ώρες (ή ιδανικά, όλη τη νύχτα). Βγάλε τη από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τη σερβίρεις – θέλει να έρθει σε θερμοκρασία… θαύματος.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply