Μια πανδαισία γεύσεων, που ενώνει την αλμύρα της θάλασσας με την ιταλική φινέτσα. Η σημερινή μας συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη. Ιδανική για να την ετοιμάσετε για φίλους ή ακόμα και για τα παιδιά, που μπορεί να μην τους αρέσει το ψάρι.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 320 γρ τόνο σε νερό
  • 600 γρ ριγκατόνι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 ml γάλα
  • 250 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 330 γρ κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι
  • Μία μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βράζετε 600 γρ ριγκατόνι για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναφέρεται στη συσκευασία. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ανακατέψτε μαζί με το αλεύρι. μαγειρεύετε για ένα λεπτί και στη συνέχεια ρίχνετε διαδοχικά το γάλα. ανακατεύετε έως ότου πήξει η σάλτσα. αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τσένταρ αφού έχετε κρατήσει μία χούφτα από τα 250 γρ. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα όπως επίσης τον τόνο, το καλαμπόκι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.  Μεταφέρετε σε ταψί και βάλτε από πάνω το υπόλοιπο τσένταρ που έχετε κρατήσει. Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.

Καλή σας απόλαυση!