Δε χρειάζεται να αναλύσουμε ιδιαίτερα το γιατί τα earbuds αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης καθημερινότητας. Από τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς τρέχουμε όλη μέρα σε πάσης φύσεως δραστηριότητες, επιβάλλεται να έχουμε τα χέρια μας… ελεύθερα, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στην επικοινωνία ή την ψυχαγωγία μας. Για να είμαι ειλικρινής, έχουν περάσει πολλά ασύρματα ακουστικά από τα χέρια μου. Λίγα όμως κατάφεραν να με εντυπωσιάσουν όσο τα νέα FreeClip της Huawei. Μπορεί το πρώτο πράγμα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον να ήταν το καινοτόμο design τους, όμως σήμερα έχω πολλούς λόγους για να τα τοποθετώ με «ευλάβεια» στην τσάντα μου.

Τα earbuds που δεν κουνιούνται από τη θέση τους

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που τρέχουν ολημερίς για να τα προλάβουν… όλα! Το ξυπνητήρι μου χτυπά αρκετά νωρίς το πρωί, γιατί -σαν γνήσια millennial- θέλω να περάσω μια βόλτα από το γυμναστήριο πριν πάω στο γραφείο. Το πρώτο που χρειαζόμουν επομένως, ήταν ένα ζευγάρι ακουστικά που να μένουν στη… θέση τους, ενώ παράλληλα να μου προσφέρουν άνεση και δυνατότητα πολύωρης χρήσης χωρίς να με κουράζουν. Τα FreeClip, με το unique open-ear design τους που θυμίζει το αγγλικό γράμμα “C”, έχουν τέλεια εφαρμογή, αφού «κουμπώνουν» στο αυτί με τέτοιο τρόπο που να είναι σχεδόν αδύνατο να πέσουν, ακόμη κι όταν κάποιος τρέχει στο διάδρομο του γυμναστηρίου. Η ζωή μου έγινε λίγο πιο εύκολη, γιατί την ώρα της άσκησης πλέον εστιάζω αποκλειστικά στην αναζήτηση της αγαπημένης μου playlist και δε χρειάζεται να «τσεκάρω» αν τα ακουστικά είναι ακόμα στη θέση τους.

Κρυστάλλινος ήχος χωρίς να χάνεις… επαφή!

Αν νομίζετε πως χρησιμοποιώ τα  FreeClip μόνο την μια ώρα που βρίσκομαι στο γυμναστήριο, φυσικά πέφτετε… έξω. Αμέσως μετά περπατάω περίπου 1,5 χιλιόμετρο μέχρι να φτάσω στο μετρό. Αυτή είναι μια στιγμή της ημέρας που αφιερώνω στον εαυτό μου και συνήθως τη συνοδεύω από κάποιο podcast. Κάπως έτσι ανακάλυψα ακόμη ένα σημαντικό πλεονέκτημα των νέων μου ακουστικών. Όταν κάποιος περπατά σε κεντρικούς δρόμους ή διασχίζει λεωφόρους, φυσικά δε θέλει να αποκόπτεται εντελώς από το περιβάλλον. Με τα FreeClip – που παρεμπιπτόντως είναι πολύ ελαφριά- μπορώ να ακούω αυτό που με ενδιαφέρει διατηρώντας την επαφή μου με τους ήχους του εξωτερικού περιβάλλοντος. Έτσι, μπορώ να είμαι σίγουρη ότι θα φτάσω στο γραφείο, χωρίς να με πατήσει κανένα αυτοκίνητο ή να ανταποκρίνομαι όταν κάποιος τουρίστας ζητά τη βοήθειά μου για να βγάλει εισιτήριο!

Άνεση και υψηλές επιδόσεις στο γραφείο

Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα σταθερό οκτάωρο κατά τη διάρκεια του οποίου είμαι αναγκασμένη να μιλάω συνεχώς στο τηλέφωνο και χωρίς τα FreeClip θα είχα πιθανώς… τρελαθεί. Αν και η δική σας καθημερινότητα περιλαμβάνει τηλέφωνα και διαδικτυακά meetings, σίγουρα θα εκτιμήσετε τις ιδανικές, πεντακάθαρες συνθήκες συνομιλίας με βάση την A.I. based τεχνολογία Clear Call, που θα σας προσφέρουν τα FreeClip,  τον έλεγχο μέσω gestures και το dual-device connection για ταυτόχρονη σύνδεση σε δύο συσκευές. Στα συν σίγουρα θα πρόσθετα την πιστοποίηση IP54, που εξασφαλίζει splash proof δυνατότητες, αλλά και το γεγονός ότι προσφέρουν έως και 32 ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας με μια πλήρη φόρτιση. Έτσι, όταν γυρίζω κάποια στιγμή στο σπίτι το βράδυ, έχω ακόμη μπαταρία για να παρακολουθήσω στο tablet μου μια ταινία ή μια σειρά, τη στιγμή που η λειτουργία Smart Wear με απαλλάσσει από τον κόπο να ξεχωρίζω το αριστερό από το δεξί earbud πριν τα χρησιμοποιήσω. Εσείς παλεύετε ακόμη με τα συμβατικά ακουστικά;