της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Για να το φάει με λαχτάρα και αυτός που δε τρώει κουνουπίδι!

Υλικά:

  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 2 αυγά
  • 8 παξιμάδια Ζέας
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 1/2 κ.γλ σκόρδο σκόνη
  • 1/2 κ.γλ πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ πάπρικα
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κ.γλ σκόνη μουστάρδας

Εκτέλεση:

  • Κόβω το κουνουπίδι σε μπουκιές και το βράζω για 4 λεπτά με λίγο αλάτι.
  • Σουρωνουμε και παγώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Χτυπάω στο μπλέντερ τα παξιμάδια Ζέας πολύ καλά μέχρι να γίνουν πούδρα, και τα αδειάζω σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάω με ένα πιρούνι τα αυγά με όλα τα μπαχαρικά.
  • Βάζω τη κάθε μπουκιά κουνουπίδι πρώτα στο αυγό μετά στο παξιμάδι και αν θέλω ξανα αυγό και ξανα παξιμάδι.
  • Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνω για 10 λεπτά στο air fryer ή 14 λεπτά στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
  • Σερβίραμε με σάλτσα γιαούρτι(γιαούρτι, μουστάρδα, ελάχιστο πελτέ αλάτι κ πιπέρι)

Τέλειο και γρήγορο και για σένα που θες αλλαγή στη σαλάτα σου ή για σενα που δεν αγαπάς το κουνουπίδι!

Για τα παιδιά δε που λατρεύουν κάθε τι πανέ είναι ένας ωραίος τρόπος να ενισχυθούν οι όγκοι λαχανικών τους.

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214