Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας που είναι ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 βάζο κόκκινη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 πακέτο barilla
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι για να μαραθεί για 3 λεπτά. Σειρά έχει το σκόρδο, ο βασιλικός και το κόκκινο πιπέρι μαγειρεύοντας για 1 λεπτό. Τέλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε σιγοβράζοντας για 10 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ανακατεύουμε μαζί με τη σάλτσα.

Κάπως έτσι σώθηκε και το πάρτυ της Barilla.

Το σκηνικό είναι στημένο σε μια υπέροχη βίλα του 18ου αιώνα όπου διοργανώνεται μία επίσημη,  αλλά κάπως βαρετή εκδήλωση με υψηλούς προσκεκλημένους. Όταν ο Roger Federer μπαίνει στην αίθουσα υποδοχής αντιλαμβάνεται ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι και τόσο συναρπαστική, όπως φαίνεται και από τα βλέμματα που ανταλλάσσει με την φίλη και επίσης πρωταθλήτρια, Mikaela Shiffrin.

Ο Ελβετός τενίστας κοιτάει στη συνέχεια στην κουζίνα, όπου βρίσκει τον master της γαστρονομίας και δάσκαλό του Davide Oldani και αποφασίζει να βγάλει το δυνατό του χαρτί: ένα πακέτο Barilla Spaghetti N.5, για να αρχίσει το πραγματικό Party. Έτσι μεταφέρονται όλοι στο αυθεντικό, χαλαρό και μη συμβατικό σκηνικό της κουζίνας που όπως συμβαίνει στη μεσογειακή παράδοση είναι η καρδιά και η ψυχή κάθε Party. Με αυτόν τον τρόπο όλοι συμμετέχουν στην προετοιμασία της συνταγής με Spaghetti υπό τους ήχους της μουσικής από το δικό μας συρτάκι, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της μεσογειακής μουσικής κουλτούρας . Όταν τo πιάτο είναι έτοιμο και περνά και την τελική δοκιμή και «έγκριση» από τους παρευρισκόμενους, ο Roger Federer δίνει το έναυσμα: Buon Appetito! Το πιάτο με το οποίο το δίδυμο Federer – Oldani μαγεύουν γευστικά τους καλεσμένους του Party είναι Spaghetti με κάπαρη, ελιές, ντομάτες και… αγριοράπανο. Η συνταγή της διαφήμισης είναι ένας πραγματικός εορτασμός της απλότητας και των βασικών συστατικών που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα καθώς συνδυάζονται με τα ζυμαρικά Barilla σε ένα τέλειο «πάντρεμα» γεύσεων. Σαν επιστέγασμα της απλότητας και της αξεπέραστης νοστιμιάς αυτής της συνταγής προστίθενται από πάνω τηγανητά Barilla Spaghetti για να δώσουν μία διαφορετική πινελιά στο πιάτο.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας για ΤΟ Party αποτελείται από τον μεγαλύτερο παίκτη του τένις Roger Federer, πρότυπο του στυλ και λάτρη του καλού φαγητού ο οποίος ένα χρόνο μετά από το ντεμπούτο του στην κουζίνα, δείχνει αυξανόμενη επιδεξιότητα και αυτοπεποίθηση και σε αυτό τον χώρο, τον βραβευμένο με αστέρι Michellin και δημιουργό της Cucina Pop chef Davide Oldani ο οποίος έχει πλέον αναπτύξει μια πραγματικά αξιοζήλευτη σχέση με τον αγαπημένο του μαθητή και την καταπληκτική πρωταθλήτρια του σκι Mikaela Shiffrin Τι κοινό έχουν αυτές οι διασημότητες; Το ταλέντο, την πειθαρχία, την αφοσίωση, και το πάθος για τα απλά πράγματα της ζωής, αλλά και την αγάπη τους για τα ζυμαρικά, αγαπημένο και απαραίτητο στοιχείο της διατροφής των πρωταθλητών!

 

 

Στα επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε το ΔΤ μαζί με τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν καθώς και το Παράρτημα που αναλύει τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει η Barilla τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού αλλά και τη συνεργασία της με τον υπέρμαχο της Cucina Pop, Davide Oldani.