της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Θες ζουμερό ομελετάκι χωρίς να βγάλεις τηγάνια;
Ε αυτή είναι η λύση σου!

Υλικά για 8 ομελετάκια:

  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 4 ασπράδια
  • 1/2 φλ. τυρί τριμμένο light
  • 1 πιπερια κόκκινη
  • 4 κ.σ. γάλα
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ με το πιρούνι μας και μοιράζουμε το μείγμα μας σε 8 φορμάκια σιλικόνης για cupcakes.
Βήμα 2: Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί με περίπου 2 δάχτυλα νερό.
Βήμα 3: Ψήνουμε για 12 λεπτά στον αέρα στους 170 βαθμούς ή μέχρι να αποκτήσουν ωριαίο χρυσό χρωμα!
Βήμα 4: Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε! Δεν χρειάζεται ούτε λάδι!

Είναι πολύ ωραία ιδέα για να μην μας καίγεται η ομελέτα, να μην τηγανίζουμε και να μην μυρίζει το σπίτι! Επίσης με αυτό το τρόπο μένει αφράτη ακόμα και την επόμενη μέρα!

 

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214