Ο διακεκριμένος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι, ο ιδρυτής του ομώνυμου οίκου μόδας, πέθανε σε ηλικία 83 ετών στο σπίτι του στη Φλωρεντία, όπου και είχε γεννηθεί. Η ΕΡΤ αναφέρει, βασισμένη σε δηλώσεις από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ότι ο Ρομπέρτο Καβάλι υπέκυψε μετά από μια μακρά ασθένεια. Ήταν γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1940.

Το έργο του Καβάλι στη δεκαετία του ’70 άρχισε να κερδίζει δημοσιότητα, εντυπωσιάζοντας με τις προκλητικές και εντυπωσιακές δημιουργίες του, κάτι που του επέτρεψε να συναναστρέφεται με σταρ της εποχής, όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό. Το στιλ του παρέμεινε δημοφιλές μέχρι και τις μέρες μας, αγαπημένο από σύγχρονες διασημότητες όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο Καβάλι είχε μια ξεχωριστή αγάπη για τα αυτοκίνητα Ferrari, τα πούρα και τα μισοκουμπωμένα πουκάμισα που αποκάλυπταν το μαυρισμένο στέρνο του. Ήταν επίσης γνωστός για τον γάμο του με μια πρώην Μις Υφήλιος, το μοβ ελικόπτερο που κατείχε και τον αμπελώνα του στην Τοσκάνη, και είχε ιδιαίτερη εκτίμηση στο Χόλιγουντ.

Πέρα από τα δέρματα και το τζιν που συχνά χρησιμοποιούσε στις δημιουργίες του, το 2005 ο Καβάλι έλαβε την ευκαιρία να ανανεώσει τις στολές για τα «κουνελάκια» του Playboy, επιλέγοντας μια λεοπάρ εκδοχή που ταίριαζε πλήρως με το προκλητικό του στιλ, όπου έγινε και το σχέδιο που τον χαρακτηρίζει. Αυτή η επιλογή ήταν αποδεικτική της μοναδικής του ικανότητας να συνδυάζει κλασικά στοιχεία με τολμηρές πινελιές στον χώρο της μόδας.

Η κληρονομιά του Ρομπέρτο Καβάλι παραμένει ζωντανή μέσα από τα σχέδιά του, τα οποία εκφράζουν το πάθος και την αυθεντικότητα που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο της μόδας.