Ξέρεις εκείνες τις μέρες που θέλεις κάτι γρήγορο, χορταστικό και νόστιμο χωρίς να είναι το κλασικό delivery; Λοιπόν, αυτό το wrap με μαριναρισμένο κοτόπουλο, φρέσκια σαλάτα και χειροποίητη πίτα είναι ό,τι πρέπει για μεσημεριανό, βραδινό, ακόμα και για ένα brunch με φίλους. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεσαι ούτε ειδικά εργαλεία ούτε φούρνο. Μόνο ένα τηγάνι και καλή διάθεση!
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 6 φιλετάκια κοτόπουλου (περίπου 250γρ), κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή έλαιο κράμβης
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού ή λάιμ
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις χειροποίητες πίτες
- 65γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 65γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. ξερά φύλλα τριγωνέλλας (methi) ή ρίγανη
- 1-2 κ.γ. ηλιέλαιο ή έλαιο κράμβης για το άνοιγμα
- ½ κ.γ. ψιλοκομμένο αλάτι
Για τη σως
- 4 κ.σ. σαλάτα σως ή μαγιονέζα
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Για τη σαλάτα
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μαρουλάκι (τύπου Little Gem), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 2 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
Εκτέλεση
Βήμα 1: Μαρινάρουμε το κοτόπουλο
Βάλε τα φιλετάκια σε ένα μπολ με το λάδι, τον κουρκουμά, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα να σταθούν όσο φτιάχνεις τις πίτες.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τις πίτες
Σε ένα μπολ, ρίξε τα δύο είδη αλευριού, τη ρίγανη (ή τριγωνέλλα) και το αλάτι. Ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα και πρόσθεσε 6 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό. Ζύμωσε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη και άφησέ την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Χώρισε τη ζύμη στη μέση, πλάσε δύο μπαλάκια και άνοιξέ τα με πλάστη σε κύκλους διαμέτρου περίπου 25εκ. Άπλωσε λίγες σταγόνες λάδι στον πάγκο για να βοηθηθείς στο άνοιγμα. Μη σε νοιάζει αν δεν είναι τέλεια στρογγυλά – η νοστιμιά δεν έχει γεωμετρία!
Ζέστανε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε την κάθε πίτα για 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά και άλλα 20-30 δευτερόλεπτα από την άλλη. Θέλουμε να ψηθεί αλλά να παραμείνει μαλακή και ευλύγιστη. Τύλιξέ τις σε μια καθαρή πετσέτα να μείνουν ζεστές.
Βήμα 3: Ψήνουμε το κοτόπουλο
Στο ίδιο τηγάνι, ρίξε τα μαριναρισμένα φιλετάκια και ψήσε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Βήμα 4: Ετοιμάζουμε τη σως
Ανακάτεψε τη σαλάτα σως (ή μαγιονέζα) με την καπνιστή πάπρικα και άφησέ τη στην άκρη.
Βήμα 5: Στήνουμε τα wraps
Πάρε μία από τις ζεστές πίτες και κάνε μια κοπή από το κέντρο προς την άκρη (σαν να κάνεις ακτίνα σε κύκλο). Άλειψε το ¼ του wrap με τη σως. Στο ίδιο τεταρτημόριο βάλε το κοτόπουλο. Δίπλα βάλε το κρεμμύδι, μετά τη σαλάτα και στο τέλος τις ντομάτες.
Δίπλωσε το wrap σαν να φτιάχνεις τριγωνάκι: κάθε φορά γυρίζεις πάνω στο επόμενο υλικό. Θα γίνει ένα συμπαγές, χορταστικό τρίγωνο – και πίστεψέ με, είναι υπέροχο!
Σερβίρισμα
Φάε το όσο είναι ακόμα ζεστό, με έξτρα λεμόνι στο πλάι αν θέλεις κάτι πιο δροσερό. Είναι ιδανικό για lunchbox, για το γραφείο ή για ένα light βραδινό που δεν θα σου φέρει τύψεις!
Αν το δοκιμάσεις, θα σου γίνει συνήθεια – και ναι, θα το ζητάνε κι οι φίλοι σου κάθε φορά που θα έρχονται σπίτι.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply