Συνοδευτικό για τον καφέ σου; Κέρασμα στο γραφείο; Γλυκιά λιχουδιά στη στιγμή; Ότι και αν θέλεις δοκίμασε να φτιάξεις τις παρακάτω τρούφες.

Υλικά

125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

½ φλιτζάνι γάλα καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

2 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Σπάμε τα 100gr σοκολάτας στα κομμάτια της ενώ τα υπόλοιπα 25 τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε τα 125γρ σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας χωρίς να βράσει και προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου.

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια όμορφη μεταξένια υφή. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες καλύπτοντας με μια μεμβράνη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κανέλα με το κακάο και με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και στη συνέχεια περνάμε το μπαλάκι πάνω από το κακάο.