Πρόκειται για μια λιχουδιά που κανέναν δεν αφήνει ασυγκίνητο. Το τυρί που ξεχειλίζει με το κριτσανιστό μπέικον και τη καυτή πατάτα είναι σκέτη απόλαυση. Μπορεί να γίνει εύκολα και στο φούρνο αλλά ακόμη πιο απλά και γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων. Το μυστικό είναι πρώτα να ψηθούν οι πατάτες και τα τελευταία λεπτά το μπέικον. Το τυρί με το μπέικον τα τοποθετούμε 2 λεπτά πριν κάνοντας μια σχισμή στην πατάτα για να την κόψουμε στη μέση. Στην εν λόγω συνταγή η πατάτα τρώγεται με τη φλούδα της. Συνεπώς, πρέπει να την πλύνετε πολύ καλά.

Υλικά

Πατάτες όσα και τα άτομα που θα φάνε. Διαλέξτε μεγάλες
Μπέικον 2 φέτες για κάθε πατάτα
1 κουτ. σούπας τυριά που λιώνουν για κάθε πατάτα
1 κουτ. του γλυκού βούτυρο για κάθε πατάτα
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες τρίβοντάς τες με το ειδικό γάντι για λαχανικά.

Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25′  μέχρι να μαλακώσουν ( εναλλακτικά τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν).

Αφού κρυώσουν πολύ καλά τις κόβουμε οριζόντια

Αδειάζουμε το εσωτερικό με ένα κουτάλι του γλυκού

Τηγανίζουμε στο λίπος του το μπέικον ή το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στο φούρνο μικροκυμάτων.

Μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε το εσωτερικό της πατάτας, με τα τυριά, το μπέικον και το μαϊντανό που χουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε με τυρί αφού βάλουμε στο μείγμα αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια τις βάζουμε σ’ ένα ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει στο εσωτερικό του χαρτί ψησίματος τοποθετώντας τις πατάτες τη μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε κάθε πατάτα.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

 

About The Author