Μια εύκολη συνταγή με κοτόπουλο α λα κρεμ, η οποία είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλα σας!  Αν ψάχνετε για ένα πιάτο που να συνδυάζει απλότητα, νοστιμιά και λίγη… γαλλική φινέτσα, τότε το κοτόπουλο με μανιτάρια α λα κρεμ είναι η τέλεια επιλογή. Είναι ιδανικό για ένα καθημερινό τραπέζι αλλά και αρκετά εντυπωσιακό για να το σερβίρετε σε καλεσμένους.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκαλο), κομμένο σε λωρίδες ή κύβους
  • 300 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πλευρώτους), κομμένα σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης λιπαρών για πλούσια γεύση)
  • 100 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά, για extra νοστιμιά)
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός ή φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Βήμα-Βήμα

1. Προετοιμάστε το κοτόπουλο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) και σοτάρετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε το από το τηγάνι και κρατήστε το στην άκρη.

2. Μαγειρέψτε τα λαχανικά
Στο ίδιο σκεύος, ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους (περίπου 5-7 λεπτά).

3. Σβήστε με κρασί
Ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αυτό θα δώσει βάθος και άρωμα στο φαγητό.

4. Δημιουργήστε τη σάλτσα
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 7-10 λεπτά, μέχρι να δέσει όμορφα η σάλτσα. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε ανάλογα.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε ζεστό, με μια γενναιόδωρη κουταλιά σάλτσας πάνω από:

  • Πουρέ πατάτας
  • Αφράτο λευκό ρύζι
  • Φρέσκα ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες)
  • Γαρνίρετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή θυμάρι για χρώμα και φρεσκάδα.

Extra Tips:

  • Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη παρμεζάνα στο τέλος.
  • Αν θέλετε μια πιο «καπνιστή» εκδοχή, προσθέστε λίγο μπέικον όταν σοτάρετε τα μανιτάρια.
  • Το φαγητό διατηρείται άψογα στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και ξαναζεσταίνεται εύκολα.

Αυτή η συνταγή είναι η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Δοκιμάστε την και θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.