Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το τοστ ως πρωινό, αλλά μπορεί να είναι ένα  snack για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Σας αρέσουν τα φρούτα, το τυρί, το φυστικοβούτυρο ή τα καρύδια; Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναβαθμίσετε το τοστ σας. Μπορεί ένα ψωμί του τοστ να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στην καθημερινή σας διατροφή;

1. Μπανάνα + Βούτυρο αμυγδάλου + Σπόροι Τσιά
Μεταξύ του βουτύρου αμυγδάλου και των σπόρων τσαι, αυτό το τοστ προσφέρει τις πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το πρωί σας.

2. Μήλα + πεκάν + Gorgonzola + μέλι
Το αλατισμένο τυρί εξισορροπείται από τη γλυκύτητα των μήλων και του μελιού ενώ τα ψιλοκομμένα πεκάν δίνουν μια ιδιαιτερότητα σε όλη αυτή τη μαγεία

3. Brie + Φράουλες + Βαλσαμικό Ξύδι
Βαλσαμικό ξύδι είναι υπέροχο οταν συνδυάζεται με τις φράουλες. Εάν έχετε το χρόνο, ψήνετε πρώτα τις φράουλες και πασπαλίζετε  μελίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι πριν το σερβίρετε.

4. Βούτυρο + Ραπανάκια + Αλάτι
Αυτός ο συνδυασμός ακούγεται συχνά τον τελευταίο καιρό και αυτό γιατί: είναι απλό και νόστιμο.

5. Πέστο + παρμεζάνα + καρύδια
Εάν επιθυμείτε κάτι γευστικό, αυτό το τοστ είναι βέβαιο ότι θα σας ευχαριστήσει.

Capture

Η εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., συνεπής στην υπόσχεσή της να προσφέρει ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, δημιούργησε το ψωμί «Παπαδοπούλου PLUS», το νέο σταρένιο ψωμί του τοστ με σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη D και φολικό οξύ.

Η μεγάλη Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.), που εκπονήθηκε από το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξε  σημαντικά ευρήματα που αφορούν όλους μας. Μεγάλο ποσοστό  του πληθυσμού, όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά,  δεν προσλαμβάνει τις απαραίτητες ποσότητες σε κάποιες βιταμίνες όπως η D και το φολικό οξύ και μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος. Στον σίδηρο εντοπίστηκε χαμηλή πρόσληψη στο 35% του πληθυσμού, στο ασβέστιο στο 66%, στο φολικό οξύ στο 83%, ενώ στη βιταμίνη D το ποσοστό ανέρχεται στο 98%.

Η εταιρία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. , πιστή στο αξιακό της τρίπτυχο «Ποιότητα – καινοτομία – σεβασμός στον καταναλωτή» και αναλογιζόμενη την σπουδαιότητα των αποτελεσμάτων της μελέτης για τον ελληνικό πληθυσμό, συνεργάστηκε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ. καθηγητή Αντώνη Ζαμπέλα,  για την αξιοποίηση  των αποτελεσμάτων αυτών και δημιούργησε ένα καινοτόμο ψωμί του τοστ, το «Παπαδοπούλου PLUS». Ένα νέο, γευστικό ψωμί, που κάνει την καθημερινή αγαπημένη συνήθεια του τοστ και του σάντουιτς πιο ωφέλιμη για όλη την οικογένεια, αφού το «Παπαδοπούλου Plus» αποτελεί πηγή σιδήρου, ασβεστίου, βιταμίνης D και φολικού οξέος, συμβάλλοντας έτσι στην καθημερινή πρόσληψη των απαραίτητων ποσοτήτων, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή.

Είναι ένα νέο ψωμί του τοστ με οφέλη για όλους μας καθώς η βιταμίνη D συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το ασβέστιο απαιτείται για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, ο σίδηρος συμβάλλει στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία και το φολικό οξύ στη μείωση της κόπωσης και κούρασης στo πλαίσιo μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.