Η σημερινή συνταγή έχει άρωμα Κύπρου, αφού θα χρησιμοποιήσουμε χαλούμι για να συνοδέψουμε τα ψητά λαχανικά μας στον φούρνο. Ένα λαχταριστό φαγητάκι που περιλαμβάνει ψητές μελιτζάνες, κολοκύθι και ντομάτα.

Ιδανικό και για κρεοφάγους αλλά και για χορτοφάγους.

Ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο όποιου το δοκιμάσει. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε: 

Τι θα χρειαστείτε για την σημερινή συνταγή;

  •  1 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  2 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε κύβους
  •  1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  •  1 κτγ κύμινο
  •  1 κτγ καπνιστή πάπρικα
  •  400γρ. ψιλοκομμένη φρέσκια τομάτα
  •  1 κτσ τομάτα κονκασέ
  •  1 κτγ μέλι
  • αλάτι και πιπέρι
  •  250γρ. χαλούμι 
  • προαιρετικά: φρέσκος μαϊντανός 

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε τηγάνι που καίει. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι.

  2. Προσθέστε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Προσθέστε την τομάτα, το μέλι και το αλατοπίπερο. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά.

  4. Προθερμάνετε τον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.

  5. Όταν η σάλτσα γίνει παχύρρευστη και έχει μαλακώσει αρκετά, κόψτε το χαλούμι σε λεπτά κομμάτια και τοποθετήστε τα με την σειρά πάνω από τα λαχανικά. Συμβουλευτείτε τις φωτογραφίες. Ρίξτε λίγο ακόμη λάδι και βάλτε στον φούρνο.

  6. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα το τυρί.

    Δοκιμάστε και θα μας θυμηθείτε! Μία συνταγή πανεύκολη και εξαιρετικά γευστική.