Σήμερα, θα μαγειρέψουμε μία συνταγή εμπνευσμένη από την Ιταλία. Τορτελίνια με λουκάνικο, σπανάκι και σάλτσα τυριού που θα σας τρελάνει και εσάς και όποιον άλλον δοκιμάσει αυτό το πιάτο. Είναι ένα φαγητό πολύ εύκολο, που φτιάχνεται γρήγορα και είναι πολύ σπάνιο να μην σας πετύχει. Ας δούμε πως θα το φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για τα τορτελίνια με σπανάκι, λουκάνικο και σάλτσα;

  • 400 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
  • 300 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • (προαιρετικά) 1/4 κτσ μπούκοβο
  • 1/8 κτγ πάπρικα
  • 2 φλ. τορτελίνια με γέμιση τυρί
  • 2 φλ. σπανάκι
  • Μισό πακέτο κρέμα γάλακτος 
  • 1/4 φλ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
  • αλάτι και πιπέρι 

τορτελίνια με σπανάκι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα το έχετε κόψει σε μπουκιές. Θα πρέπει το λουκάνικο να μην έχει πια ροζ χρώμα. Ύστερα, απομακρύνετε το πολύ λίπος από το τηγάνι.
  2. Προσθέστε τις κομμένες ντομάτες στο τηγάνι. Προσθέστε το μπούκοβο και την πάπρικα εάν χρησιμοποιείτε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή ένταση.
  3. Σε ένα άλλο σκεύος, μαγειρέψτε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  4. Ξεπλύνετε και προσθέστε τα στο άλλο τηγάνι.
  5. Προσθέστε και το σπανάκι. Αφού χάσει λίγο το μέγεθός του, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να βράσει ελάχιστα. Τότε, χαμηλώστε την φωτιά, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
  6. Ύστερα, προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  7. Δοκιμάστε ώστε να δείτε τι λείπει από αλάτι και πιπέρι. Αφού λιώσει το τυρί, τα τορτελίνια με λουκάνικο και σπανάκι είναι έτοιμα για απόλαυση!

τορτελίνια με σπανάκι

Δείτε ακόμη: Μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια και σάλτσα πέστο – Ιταλική Συνταγή