Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη από τρέξιμο, ευθύνες, υποχρεώσεις και ένα γεμάτο πρόγραμμα. Οι ρυθμοί της ζωής πάνε με χίλια και εμείς τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα.

Και κάπως έτσι, έχουμε καταλήξει να έχουμε γίνει οι καλύτεροι φίλοι με τον χειρότερο εχθρό που θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε. Το άγχος!

Μπορεί να θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό να αγχώνεσαι, που εντάξει είναι – σε λογικά πάντα πλαίσια- αλλά κατά βάθος είναι ένας αόρατος εχθρός, που μόνο κακό κάνει στην ψυχοσύνθεση σου.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να τον αντιμετωπίσεις.

Αποσύνδεση

Ναι, καλά κατάλαβες… Αποσύνδεση από το κινητό σου και τα social media. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά είναι μεγάλοι παράγοντες άγχους. Δώσε ρεπό στον εαυτό σου από την κοινωνική ζωή σου. Χαλάρωσε και κάνε μια ενδοσκόπηση της ζωής σου.

Διόρθωση

Το ήξερες ότι δεν χρειάζεται να σκας για πράγματα που διορθώνονται;! Καθημερινά, μπορεί να μας συμβούν κάποια απρόοπτα και τα πράγματα να μην πάνε όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Όμως, όλα διορθώνονται, οπότε αντί να πανικοβληθείς και να αγχωθείς, προσπάθησε να βρεις την λύση.

Κόσμος

Να σου πω και κάτι; Είτε κάνεις αυτό που πρέπει είτε κάνεις αυτό που σου αρέσει, πάντα ο κόσμος θα έχει κάτι να πει. Μην σε απασχολεί απόλυτα λοιπόν, πως σε βλέπει ο καθένας, τι θα πει και πως θα σε σχολιάσει. Να σε ενδιαφέρει μόνο η γνώμη των δικών σου ανθρώπων που σε αγαπάνε.

Στόχοι

Καλό είναι να βάζουμε στόχους τους οποίους και να προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε γιατί με αυτό τον τρόπο βάζουμε σε τάξη στις σκέψεις μας και έτσι αγχωνόμαστε λιγότερο. Βάλε τα δυνατά σου  να τους πετύχεις και πίστεψε απλά στον εαυτό σου. Μακριά από αρνητικές στρεσογόνες σκέψεις.

Μπροστά

…και μόνο! Άσε το παρελθόν στη θέση του και εσύ κοίτα το τώρα και το αύριο. Ότι έγινε έγινε. Πάρε βαθιά ανάσα, άσε πίσω ότι σε πίκρανε, σε φόβισε και σε άγχωσε και κλείσε το μάτι στη νέα ημέρα που έρχεται. Δεν βοηθάει πουθενά να αναμοχλεύεις καταστάσεις. Μόνο πανικό και στρες δημιουργούν!

Το πρωί μόλις ξυπνάς, θα κάνεις 2-3 βαθιές εισπνοές – εκπνοές, θα πίνεις ένα ποτήρι νερό και θα σκέφτεσαι ότι ακόμα μια συναρπαστική ημέρα ξεκινά!

Keep going gurl!