Το tightlining δεν αποτελεί νέα τεχνική. Είναι όμως βασικό trend για φέτος, αφού έχει πραγματοποιήσει ένα δυναμικό come back. Είναι γεγονός ότι τα μάτια παίζουν ίσως το βασικότερο ρόλο στο μακιγιάζ. Κάθε γυναίκα ονειρεύεται εντυπωσιακές εμφανίσεις και σαγηνευτικό βλέμμα, που θα τραβήξουν την προσοχή. Τα σημαντικότερα σύνεργα για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι φυσικά η μάσκαρα και το eyeliner. Με αυτά τα δύο καλλυντικά στο νεσεσέρ σου μπορείς να είσαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε το eyeliner. Φέτος όμως οι τάσεις απαιτούν την τεχνική tightlining.

Πως να πετύχεις την τεχνική του “αόρατου” eyeliner

Αρχικά, το tightlining στοχεύει στο να δείχνουν τα μάτια πιο καλοσχηματισμένα. Για να πετύχεις αυτή την τεχνική πρέπει να εφαρμόσεις το eyeliner όχι πάνω από την ρίζα των βλεφαρίδων, όπως συνήθως, αλλά να γεμίσεις τα κενά ανάμεσά τους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα μαλακό μολύβι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι βλεφαρίδες σου αυτόματα να δείχνουν πιο πυκνές και τα μάτια σου πιο έντονα και μεγάλα με φυσικό τρόπο. Το ωραίο με αυτή την τεχνική είναι ότι λειτουργεί σαν οφθαλμαπάτη. Κανείς δε βλέπει τη γραμμή του eyeliner όταν ανοίγεις τα μάτια, όμως εσύ αποκτάς βαθύ και μυστηριώδες βλέμμα.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι υπομονετικές κινήσεις που απαιτούνται. Πέρνα με αργές κινήσεις το eyeliner ξεκινώντας από το εσωτερικό του βλεφάρου. Όταν φτάσεις όμως στην εξωτερική γωνία του ματιού, πρέπει να σταματήσεις. Το look επιβάλλεται να είναι φυσικό και αόρατο, γι’ αυτό οι περίτεχνες γραμμές που παραπέμπουν σε cat eye, εδώ δε χρειάζονται.

Η τεχνική αυτή είναι τέλεια αν έχεις βαθουλωτά μάτια. Πρόκειται για έναν τρόπο εφαρμογής του eyeliner που χρησιμοποιούταν πολύ στις δεκαετίες του ’70 και ’80.