«Η Αφροδίτη αναδύεται από τους αφρούς της θάλασσας στην ακτή, μέσα σε ένα πανέμορφο όστρακο, με τα μαλλιά της να ανεμίζουν από τον Ζέφυρο και την Αύρα. Στην ακροθαλασσιά την υποδέχεται μία από τις Ώρες και της προσφέρει έναν μανδύα. Τυλίγοντας το γυμνό της σώμα στο πλούσιο ύφασμα, η Αφροδίτη διασχίζει τα σοκάκια του νησιού ξεδιπλώνοντας τη θηλυκότητα, την αίγλη και τα θεϊκά της χαρίσματα».

Ο μύθος της θεάς Αφροδίτης συναντά τον θρυλικό πίνακα του αναγεννησιακού ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι «Η Γέννηση της Αφροδίτης» (La nascita di Venere) και μαζί γεννούν την έμπνευση της Ελβίρας Παναγιωτοπούλου για τη νέα συλλογή χειροποίητων σανδαλιών Di Gaïa Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Η βραβευμένη ελληνίδα σχεδιάστρια δημιούργησε τη συλλογή “Mediterranea Venere” ως ύμνο στην ομορφιά της Μεσογείου, στην κλασική αρμονία και την εκλεπτυσμένη αισθητική που μένει αξεπέραστη στο πέρασμα του χρόνου.

Με σημείο αναφοράς την τέχνη, μπορούμε να παρατηρήσουμε στη συλλογή αναφορές στα διάσημα κοπτικά του Henri Matisse, στα κεραμικά του Picasso και σε εμβληματικά στοιχεία του Art Deco κινήματος. Γραφιστικά μοτίβα και cut-out σχέδια με σχήματα ψαριών, κυμάτων, ρόμβων και φύλλων, ενώνουν τη διαχρονικότητα των εικαστικών τεχνών με τη σύγχρονη οπτική κουλτούρα. Η Μεσόγειος και η Ελλάδα, η Αφροδίτη της αρχαιότητας και της Αναγέννησης εμπνέουν και τα χρώματα της συλλογής: αγνό λευκό, εντυπωσιακό μπλε, διακριτικό nude, γήινο χρώμα του πηλού (clay) και γκρι-καφέ (taupe) συναντούν το μαύρο σε αναπάντεχους συνδυασμούς.

Κάθε σανδάλι είναι χειροποίητο, από δέρμα ιταλικής προέλευσης και “Made In Greece“. Κοσμοπολίτικη και δυναμική, αυτή η συλλογή φέρνει το καλοκαίρι της Μεσογείου και την μαγεία της αρχαίας Ελλάδας στα πόδια μας.