Ο ιστότοπος του περιοδικού Empire διεξήγαγε ψηφοφορία για την ανάδειξη των πιο σέξι σταρ του κινηματογράφου και τα αποτελέσματα αποκάλυψαν πως ενάντια στη φήμη τους (ως κρυο—λοι) οι Βρετανοί κατέκτησαν όχι μόνο τις δύο πρώτες θέσεις για τους άντρες και τις γυναίκες αλλά και πολλές άλλες μέσα στη συνολική λίστα των 50 θέσεων ανά φύλο.

Έτσι, ο τηλεοπτικός Σέρλοκ Χολμς, Benedict Cumberbatch και η Ερμιόνη του Χάρι Πότερ, Emma Watson ψηφίστηκαν ως οι πιο σέξι σταρ του κινηματογράφου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Benedict Cumberbatch τον οποίο είχα τη χαρά να συναντήσω από κοντά στην ελληνική πρεμιέρα της σειράς Sherlock, και μπορώ να επιβεβαιώσω πως δικαίως κατέκτησε την πρώτη θέση, συναντά στη δεύτερη θέση έναν ομογενή του, τον Loki των ταινιών Thor και Avengers, Tom Hiddleston. Η μπογιά των σούπερ ηρώων εξακολουθεί να περνά κι έτσι ο Σούπερμαν, Henry Cavill βρέθηκε στην τρίτη θέση και ο Iron Man, Robert Downey Jr. στην πέμπτη. Ο Ryan Gosling και Bradley Cooper εκπροσωπούν περήφανα το Χόλιγουντ από τις θέσεις 4 και 10 αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις κυρίες, η Emma Watson εκτόπισε από την πρώτη θέση τη Scarlett Johansson και έστειλε στην τρίτη θέση τη φετινή κάτοχο Όσκαρ, Jennifer Lawrence. Λέτε η νίκη της να οφείλεται στη φήμη που ήθελε τη Βρετανίδα ηθοποιό να πρωταγωνιστεί στην ταινία «50 Αποχρώσεις του Γκρι»;

Η πρώην αγαπημένη του Robert Pattinson, Kristen Stewart βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ εκείνος προσγειώθηκε στην έβδομη θέση της αντίστοιχης λίστας, και η Angelina Jolie εξακολουθεί να αποτελεί σταθερή αξία καθώς βρέθηκε εντός της πρώτης δεκάδας, στη θέση νούμερο 9.

Σύμφωνα με εκτίμηση του αρχισυντάκτη του Empire Online, James Dyer το αποτέλεσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους αφοσιωμένους fan των πρωταγωνιστών που δεν χάνουν την ευκαιρία να δείξουν την υποστήριξη τους: Cumberbabes (ή Cumberbitches), Hiddlestoners, Twi-Hards και Cavilliers.

Δείτε την πρώτη δεκάδα της αντρικής λίστας:

Δείτε την πρώτη δεκάδα της γυναικείας λίστας:

Η (βρετανική) αυτοκρατορία αντεπιτίθενται!