Μαζί με την έναρξη των σχολείων, έχουν ξεκινήσει και τα παιδικά πάρτυ. Βέβαια όταν είμαστε εμείς οι οικοδεσπότες, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα αξέχαστο πάρτυ τόσο στο δικό μας παιδί όσο και τους λιλιπούτειους φίλους του. Φεύγοντας λοιπόν από το πάρτυ, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας τίμησαν με την παρουσία τους, μπορούμε να προσφέρουμε απλά και οικονομικά δωράκια.

Ανεμόμυλος

Ένα από τα πιο κλασσικά ίσως δωράκια είναι οι ανεμόμυλοι. Μπορούν να μπουν ως διακοσμητικά μέσα στην μολυβοθήκη, μέσα σε ψεύτικα ή και αληθινά γλαστράκια, αλλά και όπου αλλού θέλει το παιδί μας στο δωμάτιό του.

Μπισκότα

Αν είστε μαμά χρυσοχέρα, μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα, ό,τι γεύση θέλετε, ή φυσικά και να αγοράσετε, και να τα βάλετε μέσα σε σακουλάκια, ή μικρά κουτάκια δεμένα με ωραίες κορδέλες και να τα προσφέρετε στο τέλος του πάρτυ.

Ονομαστικά αναμνηστικά

Με πηλό, μπορείτε να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας μικρές πέτρες, να τις χρωματίσει και εσείς να γράψετε μετά σε κάθε χειροποίητη πέτρα το όνομα του κάθε καλεσμένου σας. Ένα τέτοιο δώρο σίγουρα θα κάνει εντύπωση!

Σοκολατάκια και καραμελίτσες

Πάλι με την βοήθεια του παιδιού, μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα κουτάκια «ζαχαροπλαστείου», με πολύχρωμα σχέδια και να τα γεμίσετε είτε με μικρά χειροποίητα σοκολατάκια είτε με μικρές καραμελίτσες, είτε γιατί όχι και με τα δύο!

Μικρά, απολαυστικά και διασκεδαστικά, αυτά είναι κάποιες απλές ιδέες για δωράκια μετά το πάρτυ. Ανάλογα με την διάθεση και την βοήθεια που μπορεί να έχει η κάθε μανούλα από το παιδάκι της, ότι και να επιλέξετε, θα κάνουν την διαφορά και θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι!!

Να μας ζήσουν τα μπομπιράκια μας και να είναι ευτυχισμένα!

Διάβασε επίσης:

Συνεργάσιμο παιδί: 10 tips για να το πετύχεις!