Αν αποφάσισες να διοργανώσεις το γάμο σου μόνη σου, δίνοντας τη δική σου προσωπική πινελιά και όχι την πινελιά κάποιου wedding planner που θα σε κατευθύνει να εφαρμόσεις όλα τα μοντέρνα trends και θα σου κοστίσει μια μικρή περιουσία, έχουμε να σου προτείνουμε μερικές ιδέες DIY που μπορείς να εμπλουτίσεις με το προσωπικό σου στυλ!

Ξεκινάμε με τα χειροποίητα προσκλητήρια: τι καλύτερο!

Προμηθεύσου καλής ποιότητας χαρτόνι, στο χρώμα της αρεσκείας σου και ένα χορτοκοπτικό για να δώσεις στα προσκλητήρια το σχήμα που προτιμάς. Μπορείς να κολλήσεις δύο χαρτόνια με διαφορετικό χρώμα, δίνοντας έτσι ένα πιο περίτεχνο στυλ. Επιπλέον μπορείς να βρεις στην αγορά πολλά χρήσιμα διακοσμητικά, όπως δαντέλα ή κορδέλες και σχοινάκια ανάλογα με το ύφος που θέλεις να δώσεις στα προσκλητήρια σου.

Αναλόγως μπορείς να λειτουργήσεις και με τις μπομπονιέρες. Εκτός από τούλι, που είναι το πλέον συνηθισμένο και θα μπορούσες να στολίσεις με μικρά διακοσμητικά, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις κουτάκια, μικρά πουγκιά ή βαζάκια.

Σειρά έχει η διακόσμηση της εκκλησίας και του χώρου που θα γίνει η γαμήλια εκδήλωση μετά. Εδώ μπορείς να επιστρατεύσεις τη φαντασία σου χρησιμοποιώντας κορδέλες,  βαζάκια με κεράκια ή με αποξηραμένα ή φρέσκα λουλούδια, φαναράκια και φυσικά τούλι!

Τέλος έχουμε το γλυκό! Πολύ εύκολη και ιδιαίτερη ιδέα είναι να πάρεις μία βάση και να συνθέσεις πάνω της μία γαμήλια τούρτα από cupcakes που θα σου έρθουν και πολύ πιο οικονομικά. Εναλλακτικά, μπορείς να ετοιμάσεις τούρτες με την παραδοσιακή συνταγή και να τις στολίσεις με κορδέλες, τούλι ή λουλούδια.

Αν λοιπόν διαθέτεις όρεξη, χρόνο και πολύ φαντασία μπορείς να οργανώσεις μόνη σου το γάμο σου και να απολαύσεις όλη αυτή τη μοναδική διαδικασία! Κι αν έχεις και βοήθεια (που  μάλλον χρειάζεται)από φίλες ή συγγενείς το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε τέλεια!!!