Είναι γνωστό πως η μυωπία επηρεάζει περίπου το 30% του πληθυσμού. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της πρώιμης παιδικής ηλικίας. Φυσικά ενώ ο πρωταρχικός παράγοντας είναι η κληρονομικότητα μια νέα έρευνα δείχνει πως η συμπεριφορά των παιδιών και το περιβάλλον παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη πρόοδο της μυωπίας.

Τα παιδιά που έχουν μυωπία δυσκολεύονται να δουν σε απόσταση και ίσως αυτός είναι ο λόγος που συχνά βρίσκετε το παιδί σας αρκετά κοντά στη τηλεόραση. Επιπλέον, μπορεί να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν βλέπουν καλά στον πίνακα αλλά και για “κουρασμένα μάτια” καθώς επίσης και για πονοκεφάλους όταν προσπαθούν να δουν αρκετά μακριά.

Capture

 

Τα παραπάνω σημάδια δεν θα πρέπει να θεωρηθούν από τους γονείς σαν ιδιορρυθμίες της παιδικής ηλικίας. Πολλές φορές, οι γονείς ενώ αντιλαμβάνονται τα σημάδια δεν πηγαίνουν αμέσως σε κάποιο οφθαλμίατρο. Το πιο σωστό λοιπόν είναι ο έλεγχος της όρασης ενός παιδιού να γίνεται όταν είναι ενός, όταν γίνει τρία και πριν πάει πρώτη φορά στο σχολείο.

Από την άλλη όπως είπαμε και παραπάνω τα ποσοστά μυωπίας αυξάνονται για έναν πολύ σημαντικό λόγο, τα παιδιά δεν περνούν αρκετό χρόνο έξω. Κάποτε οι μικροί μας φίλοι περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κάτω από τον ήλιο, αυτός ήταν και ο λόγος που το φυσικό φως βοηθούσε να αναπτυχθούν σωστά τα μάτια.

 

 

Και επειδή τα παιδιά θέλουν να είναι πάντα μέσα στη μόδα η VItalian Concepts με γνώμονα την συνεχή και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών, οπτικού και καταναλωτή, προσθέτει στην ήδη επιτυχημένη συλλογή GF FERRE, την GF FERRE Kids Eyewear κρατώντας όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ποιότητας , σχεδίου και τιμής, που αντανακλούν στο brand. Η συλλογή απευθύνεται σε ηλικίες 6-12 ετών και φιλοδοξεί να αναδείξει χαρούμενα νεανικά πρόσωπα, με μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Capture