Η ιστορική γωνία του Ξενοδοχείου Grande Bretagne, το GB Corner στην Πλατεία Συντάγματος άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από τέσσερα χρόνια με μια τέλεια περίσταση: Afternoon Tea & Jewels. Για τρεις μέρες, από σήμερα Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου ως και την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου θα μπορείτε να απολαύσετε το τσάι και τα μοναδικά εδέσματα του GB Corner ενώ περιστοιχίζεστε από τα κοσμήματα του Μάξιμου Ζαχαριάδη.Maximos_Tea & Jewels_GB Corner (1)Maximos_Tea & Jewels_GB Corner (2)Maximos_Tea & Jewels_GB Corner (13)

Maximos_Tea & Jewels_GB Corner (5)_StahiaΟ Μάξιμος Ζαχαριάδης, γεννημένος στην Ελλάδα και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τέχνης της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, με σπουδές στα Κοσμήματα και την Αργυροχρυσοχοΐα,ξεκίνησε να πειραματίζεται αρκετά νωρίς με την ιδέα των κοσμημάτων ως έργα τέχνης. Αντλώντας έμπνευση από καθαρές, γεωμετρικές φόρμες, ο Μάξιμος χειρίζεται κάθε σχέδιο ως έργο τέχνης, μία απόλυτη αντανάκλαση της ευγενικής του προσέγγισης και της μη εξεζητημένης του φιλοσοφίας. Η πρόκληση του Μάξιμου ως σχεδιαστής είναι να μεταφράσει κανείς το κόσμημα σε μικρό έργο τέχνης που μπορεί να φορεθεί και να εκτιμηθεί κάθε μέρα (και το πετυχαίνει).

Μάξιμος Ζαχαριάδης

Μάξιμος Ζαχαριάδης

Το γούρι που σχεδίασε για το 2015 είναι το “Πέντε στο τετράγωνο”. Παρόλο που ο ίδιος ο Μάξιμος μας εκμυστηρεύθηκε πως το 5 τον προβλημάτισε ως αριθμός (όλοι έχουμε αγαπημένους και λιγότερο αγαπημένους αριθμούς) εντούτοις κατόρθωσε να παραδώσει ένα γεωμετρικό, μινιμαλιστικό και άκρως πρωτότυπο γούρι για τη νέα χρονιά. 

“Πέντε στο τετράγωνο”-Γούρι 2015 by Maximos (photos by Alex Grymanis)

‘«O αριθμός 5 θεωρείται ο πιο δυναμικά ενεργός από όλους τους μονοψήφιους. Αναπάντεχος ως προς τη φόρμα, κινητικός και ευμετάβλητος ως προς την όψη, παρόλο που σχηματίζεται από μια σχεδόν ισοδύναμη αναλογία αρσενικών και θηλυκών στοιχείων και ιδιοτήτων, είναι εντέλει κυρίως θηλυκός, διατηρώντας τη θηλυκότητα ενός ατίθασου αλλά γοητευτικού αγοροκόριτσου », σημειώνει ο αριθμολόγος Hans Decoz.

"Πέντε στο τετράγωνο"-Γούρι 2015 by Maximos (photos by Alex Grymanis)

“Πέντε στο τετράγωνο”-Γούρι 2015 by Maximos (photos by Alex Grymanis)

Κι όταν το περιπετειώδες, ανεξάρτητο κι αεικίνητο 5 αποφασίζει να εγγραφεί και να εγκατασταθεί στο οργανικό τετράγωνο που σχεδιάζει ο Μάξιμος Ζαχαριάδης, τότε η ελαστική του ενέργεια, παραμένοντας σε εσωτερική ελεύθερη κίνηση, αποπνέει ταυτόχρονα κομψότητα και ελευθερία, ισότητα, εμπιστοσύνη και σταθερότητα’ είναι η πολύ πετυχημένη περιγραφή που δίνει η Ίρις Κρητικού για το γούρι “Πέντε στο τετράγωνο”.

"Πέντε στο τετράγωνο"-Γούρι 2015 by Maximos (photos by Alex Grymanis)

“Πέντε στο τετράγωνο”-Γούρι 2015 by Maximos (photos by Alex Grymanis)

Στην έκθεση του Maximos στο GB Corner εκτός από του γούρι για το 2015 θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα κοσμήματα από τη Stahia Collection, τη συλλογή που εμπνεύστηκε ο Μάξιμος από τα λιβάδια με τα στάχυα.  ‘Το σιτάρι θεωρείται σύμβολο αφθονίας και θερισμού από αρχαιοτάτων χρόνων. Θέλησα να αναδημιουργήσω αυτό τον υπέροχο σπόρο… με υλικά που αντέχουν στο χρόνο… Σίδηρος, ασήμι, χρυσός και πολύτιμοι λίθοι όπως διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και ζαφείρια’ δηλώνει για τη συλλογή του ο δημιουργός. Πραγματικά, αξίζει να παρατηρήσετε από κοντά το υπέροχο σχέδιο του πλέγματος που διακρίνεται σε όλα τα κοσμήματα της Stahia Collection.

Stahia Collection (photo by Alex Grymanis)

Stahia Collection (photo by Alex Grymanis)

Stahia Collection (photo by Alex Grymanis)

Stahia Collection (photo by Alex Grymanis)

Stahia Collection

Stahia Collection

Στο GB Corner θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και άλλα κοσμήματα του Maximos από προηγούμενες συλλογές που έχουν διαχρονική αξία και συνδυάζουν τη διακριτική πολυτέλεια με την ευελιξία αφού πρόκειται για κομμάτια που μπορούν να φορεθούν με πολλά στυλ, είτε το ύφος είναι casual chic, είτε πιο επίσημο.

Αυτό το τριήμερο κάντε τη βόλτα σας στο Σύνταγμα, κάνετε μια στάση στη γωνία του Μεγάλη Βρετανία, γνωρίστε (σε περίπτωση που δεν τον ξέρετε ήδη) έναν Έλληνα σχεδιαστή που τα κοσμήματα του φιλοξενούνται και στο Βρετανικό Μουσείο, και θυμηθείτε ξανά πως είναι να επισκέπτεστε την πιο γλυκιά γωνιά της Αθήνας στην οποία μπορείτε να πραγματοποιείτε και αγορές για το σπίτι.

www.maximos.com.gr

www.grandebretagne.gr/gr