Ας είμαστε ρεαλιστές. Ζούμε μια καθημερινότητα που δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο. Μπορούμε όμως να είμαστε χαρούμενοι με απλά βήματα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παρακάτω μελετώντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων μέσα σε στρεσογόνες καταστάσεις  μελετώντας παράλληλα το πώς αντέδρασαν στα ερεθίσματα που τους έδωσαν.

Ακολούθησε και εσύ τα παρακάτω και θα δεις πως θα αλλάξει η διάθεση σου προς το πολύ καλύτερο…

-Άκου την αγαπημένη σου μουσική

Η μουσική γεννά έντονα συναισθήματα ενώ μπορεί να μας ταξιδέψει μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Επέλεξε το αγαπημένο σου κομμάτι και πάτα play!

-Πάρε τηλέφωνο κάποιον που αγαπάς πραγματικά

Είτε πρόκειται για τον γονιό σου, είτε για τον σύντροφό σου, είτε ακόμη και για το βαφτιστήρι σου η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής μπορεί να σε χαλαρώσει και να σου χαρίσει ένα μεγάλο χαμόγελο.

-Κάνε ένα περίπατο

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από έναν περίπατο στην φύση. ΟΚ, στην Αθήνα είναι δύσκολο, ωστόσο μπορείς στα πάρκα της πρωτεύουσας να περπατήσεις και να αδειάσεις το μυαλό σου.

-Διαλογήσου

Ο διαλογισμός αποτελεί το Α και το Ω σε μια κατάσταση άγχους. Βρες πέντε λεπτά και ένα ήσυχο μέρος για να κλείσεις τα μάτια σου και να σκεφτείς αυτά που πραγματικά θέλεις και σε ηρεμούν.

-Γέλα

Το γέλιο είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες το καλύτερο φάρμακο. Ένα αστείο βιντεάκι, ένα καλό ανέκδοτο ή ακόμη και ένα μια φωτογραφία μπορούν να σου χαρίσουν ένα μεγάλο χαμόγελο και να σε «ξεφορτώσουν» από το άγχος.

-Γυμνάσου

Κατά την διάρκεια της άσκησης ο οργανισμός εκκρίνει κορτιζόλη. Μια ουσία η οποία είναι υπεύθυνη για την μείωση του στρες και της στεναχώριας στον ανθρώπινο οργανισμό. Δες και την άλλη πλευρά, αυτήν που θα σου χαρίσει και το σώμα που ονειρεύεσαι!

-Φτιάξε μια gratitude list

Τι είναι η gratitude list; Μια λίστα στην οποία θα γράψεις τα πράγματα για τα οποία είσαι χαρούμενη στη ζωή. Από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο. Όταν θα έχεις τελειώσει θα διαπιστώσεις και μόνη σου πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να είσαι χαρούμενη!