Πριν δεχτώ απειλές για το συγκεκριμένο άρθρο θα ήθελα να δηλώσω πως κι εγώ γυναίκα είμαι και υπερασπίζομαι το φύλο μας, αλλά για μια φορά είπα να δω τα πράγματα από την πλευρά των αντρών και να προσπαθήσω να καταλάβω γιατί κάποιοι εξαφανίζονται μετά από μερικά ραντεβού.

Όσον αφορά την κατηγορία αντρών που έπαψαν να δίνουν σημεία ζωής δίχως λόγο κι αιτία (προσοχή, κυκλοφορούν πολλοί και δεν κινούνται σε αγέλη), δεν έχω κάποια δικαιολογία, αλλά έχω πολύ καλούς φίλους ψυχολόγους να συστήσω:

Πιθανή αιτία # 1: Είσαι κακή οικοδέσποινα

Μπορεί το χιούμορ και ο σαρκασμός να είναι πολύ δυνατά όπλα στη μάχη του φλερτ αλλά είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να χάσετε το όριο. Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι να ξεπεράσετε τη λεπτή κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει τον σαρκασμό από την ειρωνεία. Μια φίλη μου ψυχολόγος είχε χρησιμοποιήσει ένα πολύ εύστοχο παράδειγμα κάποτε λέγοντας πως όταν μας φλερτάρει ένας άντρας, εισέρχεται στο νοητό χώρο μας. Οι γυναίκες λοιπόν, οφείλουμε να είμαστε καλές οικοδέσποινες, ευγενικές κι ευχάριστες. Σκεφτείτε το, θα ειρωνευόσασταν ποτέ τους καλεσμένους σας; Και το πιο σημαντικό, δεν είναι καθόλου ωραίο να ειρωνεύεστε το νέο σας σύντροφο (ισχύει και για τους παλιούς) μπροστά σε τρίτους. Άλλο το πείραγμα, κι άλλο η κριτική στην προσωπικότητα ή τη συμπεριφορά του.

Πιθανή αιτία # 2: Δεν ψάχνεις σύντροφο, ψάχνεις σούπερ ήρωα

Μια θεία μου (καθηγήτρια πανεπιστημίου, οφείλω να σημειώσω) μου είχε προτείνει το τέλειο τεστ για να δοκιμάσω αν ένας άντρας είναι καλός για σχέση: Παίρνω ένα λαμπατέρ, τραβάω με δύναμη τα καλώδια, του το παραδίδω και του ζητώ να το επιδιορθώσει. Αν τα καταφέρει, είναι κατάλληλος. Το παράδειγμα στηρίζεται σε ένα πολύ βασικό αντρικό σύνδρομο, εκείνο που θέλει τον άντρα να νιώθει σούπερ ήρωας. Ο Κλαρκ Κεντ έσωζε τον κόσμο ως Superman και παράλληλα έπαιρνε καφέ και ντόνατς στη Λόις Λέιν πριν πάνε στο γραφείο τους στην εφημερίδα. Με λίγα λόγια στους άντρες αρέσει να αισθάνονται χρήσιμοι. Ωραία, ως εδώ. Τι κάνουμε λάθος εμείς οι γυναίκες; Το εκμεταλλευόμαστε! Συχνά από τα πρώτα στάδια της γνωριμίας μας, του ζητάμε να έρθει να μας πάρει από το γραφείο, να σταματήσει λίγο με τα alarm έξω από το κατάστημα καλλυντικών να πάρουμε δύο ΜΟΝΟ πραγματάκια, να σταματήσουμε από τη μαμά μας να πάρουμε το ταψί με τη σπανακόπιτα, να το αφήσουμε στη γιαγιά, να πάμε από το σπίτι γρήγορα γρήγορα γιατί πρέπει να κοιτάξει και το θερμοσίφωνα που στάζει. Εεεε, είπαμε είχε για ήρωα τον Flash Gordon όταν ήταν μικρός, δεν είναι ο ίδιος αυτοπροσώπως!

Πιθανή αιτία # 3: Κολλήσατε ψείρες

Κι εκεί που έπαιζες το «Sex & The City» με τις φίλες σου, γνωρίζεις τον 7ο κατά σειρά έναν και μοναδικό! Εξαφανίζεσαι από προσώπου γης και του ζητάς να σταματήσει κι εκείνος να παίζει το «Entourage» (το αντρικό Sex & the City) με τους φίλους του. Και τότε χτυπάει ο πορτοκαλί συναγερμός στον εγκέφαλο των αντρών με την ένδειξη κολλιτσίδα. Θα επιστρέψω στην φίλη ψυχολόγο και θα χρησιμοποιήσω ένα άλλο παράδειγμα. Όταν γνωρίζουμε κάποιον είναι σαν προσγειωνόμαστε με αλεξίπτωτο στη ζωή του, δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να αλλάξει όλη του τη ζωή από τη μια μέρα στην άλλη επειδή μας γνώρισε, και να είναι ξαφνικά διαθέσιμος 24/7. Δώσε χώρο και χρόνο, θέλεις να γίνεις η σειρήνα του όχι η Κίρκη του.

Επίσης, αν η γνωριμία σας μόλις έγινε, μην του τράβας την προσοχή με το πολύ διακριτικό πιάσιμο του μπράτσου = θανατηφόρα λαβή αϊκίντο κάθε φορά που μιλάει με τους φίλους του και κυρίως με γυναίκες φίλες του, γιατί τότε θα σημάνει ο κόκκινος συναγερμός: psycho killer quest que cest (παρα πα παμ παμ παμ)!

Δεν έκανες τίποτα από τα παραπάνω και παρόλα αυτά εξαφανίστηκε; Λοιπόν πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε, το τηλέφωνο της φίλης ψυχολόγου είναι…ή μήπως θέλεις και της θείας;