Άνδρες και γυναίκες συνυπάρχουν εδώ και αιώνες και παρά τις πολλές ομοιότητες που μοιράζονται και τα δύο φύλα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα θέματα που αποτελούν μακροχρόνιες πηγές διαφωνιών. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικά από τα πράγματα στα οποία οι άνδρες και οι γυναίκες μπορεί να μην συμφωνήσουν ποτέ.

Στη μόδα

Οι γυναίκες έχουν μια φυσική αγάπη για τη μόδα, ενώ οι άντρες φαίνεται να επικεντρώνονται περισσότερο στην άνεση και την πρακτικότητα. Οι γυναίκες λατρεύουν να συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις της μόδας και απολαμβάνουν να φορούν διαφορετικά στυλ και σχέδια, ενώ οι άνδρες προτιμούν συνήθως τα απλά και άνετα ρούχα. Οι γυναίκες θα περάσουν ώρες επιλέγοντας το τέλειο ντύσιμο, ενώ οι άντρες συχνά επιλέγουν τα ρούχα τους με βάση την πιο γρήγορη και βολική επιλογή.

Στην επικοινωνία

Οι γυναίκες συνήθως θεωρούνται πιο εκφραστικές και συναισθηματικές στο στυλ επικοινωνίας τους, ενώ οι άνδρες θεωρούνται συχνά πιο συγκρατημένοι και πρακτικοί. Οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν τις ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις, ενώ οι άντρες συχνά βλέπουν την επικοινωνία ως μέσο για να ολοκληρώσουν τα πράγματα, παρά ως ευκαιρία για σύνδεση.

Στις δουλειές του σπιτιού

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν μια πιο παραδοσιακή άποψη για τις δουλειές του σπιτιού και συχνά αναλαμβάνουν τις περισσότερες από αυτές στο σπίτι. Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, βλέπουν τις δουλειές του σπιτιού ως κοινή ευθύνη και συχνά δεν αισθάνονται την ίδια ανάγκη για διεκπεραίωση με τις γυναίκες. Αυτή η διαφορά συνήθως είναι ένας στάνταρ λόγος που οδηγεί  σε τριβές και διαφωνίες.

Στα χρώματα

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι το μπορντό και το σιέλ δεν είναι το κόκκινο και το μπλε αντίστοιχα. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν οι άντρες με τις γυναίκες στο θέμα των χρωμάτων αλλά και των μεγεθών. Στα μεγέθη όμως υπάρχει λύση να βάλει τέλος στην διαφωνία αφού ένα μέτρο υπάρχει σε κάθε σπίτι. Με τα χρώματα η διαφωνία θα κρατάει για πολλά χρόνια ακόμα.

Εννοείται πώς και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις και δεν είναι παντού όλοι οι άντρες και όλες οι γυναίκες ίδιες. Αλλά οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν το κανόνα συνήθως. Όπως και να έχει αυτές οι διαφορές που έχουμε είναι και αυτές που μας κάνουν να αλληλοσυμπληρωνόμαστε! Αν το δούμε από αυτή τη σκοπιά και προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον ακόμα περισσότερο θα κυλάνε όλα ομαλά και για τις δύο μεριές.