Έχεις δει ταινίες, έχεις διαβάσει βιβλία, το έχεις βιώσει και ευτυχώς δεν έφτανες στο σημείο να κυνηγάς όπως η Κατερίνα Χέλμη τον Ντόρη στα στενά της Τρούμπας, στην ταινία “Τα Κόκκινα Φανάρια” (“Μη φύγεις Ντόρη, θα φαρμακωθώ” αν σου θυμίζει κάτι η ατάκα…).

Κι εκεί που πιστεύεις πως το πάθημα έγινε μάθημα, γνωρίζεις έναν άλλον που σου θυμίζει τρομερά τον Ντόρη και κάνεις το λάθος να πιστέψεις πως αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γιατί κατορθώνεις να πείσεις το ένστικτο σου (γιατί κατά βάθος ξέρεις πως ο νέος Ντόρης είναι τόσο λανθασμένη επιλογή όσο και ο προηγούμενος) και την πατάς ξανά για το “κακό παιδί”:

Είδες μικρή το Grease και επηρεάστηκες από την περίπτωση Danny Zuko

Ο Ντάνι (ομοίως με τον δικό μας Ντόρη) έζησε καλοκαιρινό έρωτα μέσα στο ρομάντζο και τα σιρόπια με τη Σάντι αλλά μόλις ξεκίνησε η σχολική χρονιά έβαλε το δερμάτινο τζάκετ, έφτιαξε φράντζα και το έπαιξε βαρύς μάγκας για να αφήσει στο τέλος τις συμμορίες, να φορέσει το καλό του σακάκι, να κάνει χωρίστρα και να παραδεχτεί τον έρωτα του στη Σάντι.

Λοιπόν, πρόκειται για ταινία (άσε που την περισσότερη ώρα τραγουδάνε) και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Παίρνεις αυτό που βλέπεις. Αν ξεκινάς με την ελπίδα πως θα αλλάξει…χάνεις χρόνο και ενέργεια.

Η τελευταία σκηνή του Grease (1978)

Η τελευταία σκηνή του Grease (1978)

Θέλεις να εξημερώσεις αυτό το άγριο αγόρι

Εγώ λέω να γίνεις θηριοδαμαστής στο τσίρκο, θα βιώνεις την ίδια έξαρση αδρεναλίνης αλλά δεν θα κινδυνεύεις στην πορεία να χάσεις την ψυχική σου ηρεμία και συναισθηματική υγεία. Αν έχεις χρόνο, ενέργεια και υποφέρεις από το σύνδρομο της Μητέρας Τερέζας, be my guest…

Είσαι μαζοχίστρια

Όλοι έχουμε μαζοχιστικές τάσεις ως ένα βαθμό, διαφορετικά καμία γυναίκα δεν θα φορούσε 12ποντο τακούνι, δεν θα έπινε 2-3 ποτά παραπάνω παρόλο που ξέρει πως θα το μετανιώσει μετά από λίγες ώρες, δεν θα γίνονταν ποτέ best-seller οι “50 Αποχρώσεις του Γκρι” …υπάρχει μία λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τον πειραματισμό, από τη συνήθεια. Μείνε στο πρώτο.wrong-person

Νομίζεις πως επειδή έχεις γνωρίσει ένα “κακό παιδί” τα έχεις γνωρίσει όλα

Και εδώ είναι που κάνεις λάθος. Μπορεί να μοιάζουν (ο Ντόρης, ο Ντάνι, ο Ντάνιελ κ.ο.κ.) αλλά είναι τόσο απρόβλεπτοι και αψυχολόγητοι που δεν μπορείς ποτέ να είσαι βέβαιη πως θα διατηρήσεις την κατάσταση υπό έλεγχο. Μπορεί να είναι ο επαναστάτης χωρίς αιτία, ο συναισθηματικά ανώριμος, ο “πληγώθηκα από την πρώτη μου αγάπη”, ένα κράμα όλων αυτών…

Είσαι Drama Queen

Εντάξει, τα να κλαις στα πατώματα, να πίνεις ποτά, να καπνίζεις τσιγάρα, να ξενυχτάς με τις φίλες σου, να ποστάρεις καψουροτράγουδα, να στέλνεις μηνύματα-σιδηρόδρομο, να κάνεις ομηρικούς καυγάδες τους οποίους ακολουθεί επικό σεξ, φαντάζει πιο ενδιαφέρον από μια καθημερινότητα που κυλάει ήρεμα. Ακριβώς αυτό: “φαντάζει”. Τις μεγαλύτερες συγκινήσεις τις φέρνει η υγιής σχέση, η συντροφικότητα και η οικογένεια.