Οι επιστήμονες έχουν πει και έχουν αποδείξει ότι τα ψηλοτάκουνα είναι- αν μη τι άλλο- ευεργετικά για τη διάθεση, το στυλ και τη γοητεία μιας γυναίκας. Την κάνουν χαρούμενη, πιο σίγουρη και της δίνουν “αέρα”.

Τώρα έρχεται να προστεθεί ένα πείραμα και ένα συμπέρασμα. Λένε ότι τα ψηλοτάκουνα βγάζουν την καλή πλευρά των αντρών και τους κάνουν πιο πρόθυμους στο να βοηθήσουν όταν μια γυναίκα περπατά και προκαλεί επάνω σε αυτά τα ερωτικά αντικείμενα του πόθου.

Ο Nicholas Guéguen,(Université de Bretagne-Sud) απέδειξε ότι όσο πιο ψηλά ισορροπεί μια γυναίκα τόσο πιο πιθανό είναι να πέσουν οι άντρες στα πόδια της. Ο καθηγητής έβγαλε στο δρόμο μία γυναίκα και έκανε μία γρήγορη έρευνα με 90 άντρες.

Μία 19χρονη φόρεσε παπούτσια χωρίς τακούνια αλλά μετά τα αντικατέστησε με γόβες στιλέτο! Τι έγινε; Οι άντρες ήταν πιο πρόθυμοι στο να την πλησιάσουν,να συμμετάσχουν στην έρευνα και να δώσουν απαντήσεις.

Την ίδια στιγμή ο Guéguen έκανε ένα τεστ βάζοντας μία γυναίκα στη διαδικασία να πετάξει ένα γάντι στο δρόμο. Κάθε φορά η γυναίκα φορούσε διαφορετικά παπούτσια-διαφορετικού ύψους. Τι έγινε;  Το 93 % των αντρών έτρεξε πίσω από τις γυναίκες με τα ψηλοτάκουνα προκειμένου να σκύψει, να πάρει το γάντι και να της το επιστρέψει.  Το 62% έκανε το ίδιο για αυτές πoy φορούσαν flat!

To 36 % των αντρών ηλικίας από 20 aέως  58 ετών έπιασαν κουβέντα με τις κυρίες στα ψηλοτάκουνα μέσα σε μόλις 7 λεπτά ενώ στην αντίθεση περίπτωση (flat) ο χρόνος προσέγγισης αυξήθηκε στα 13 λεπτά.

Με λίγα λόγια αν θέλεις άντρα, φόρεσε ψηλοτάκουνα και ανέδειξε την θηλυκή σου πλευρά με κάθε τρόπο.