Η σεξουαλική μας υγεία είναι σημαντική για τη γενική μας ευημερία και την ποιότητα των σχέσεών μας. Ωστόσο, πολλές φορές διστάζουμε να ζητήσουμε βοήθεια όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε πρέπει να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό sex therapist για να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Σημάδια που υποδεικνύουν ότι χρειαζόμαστε βοήθεια

Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας

Όλοι μας μπορεί να έχουμε περιόδους με μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, αλλά αν αυτό το πρόβλημα παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα και επηρεάζει τη σχέση μας, τότε ίσως είναι καιρός να αναζητήσουμε βοήθεια. Η έλλειψη επιθυμίας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως το άγχος, οι ορμονικές αλλαγές ή προβλήματα στη σχέση.

Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να αγνοούμε. Μπορεί να οφείλεται σε φυσιολογικά ή ψυχολογικά αίτια. Ένας sex therapist μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε την πηγή του προβλήματος και να βρούμε λύσεις για να απολαμβάνουμε ξανά την σεξουαλική μας ζωή χωρίς πόνο.

σεξ

Προβλήματα σχέσης και επικοινωνίας

Η κακή επικοινωνία με τον σύντροφό μας μπορεί να δημιουργήσει σεξουαλικά προβλήματα. Εάν δυσκολευόμαστε να συζητήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, ή αν οι σεξουαλικές διαφορές οδηγούν σε συγκρούσεις, ένας ειδικός μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας και να βρούμε τρόπους επαφής.

Άγχος και πίεση

Το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική μας ζωή. Εάν νιώθουμε άγχος κατά τη διάρκεια του σεξ ή αν η σκέψη του σεξ μας δημιουργεί πίεση, τότε είναι καλό να ζητήσουμε βοήθεια. Ένας sex therapist μπορεί να μας διδάξει τεχνικές χαλάρωσης και να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το άγχος μας.

Αντιμετώπιση τραύματος

Εάν έχουμε βιώσει κάποιο σεξουαλικό τραύμα στο παρελθόν, μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική μας ζωή για πολλά χρόνια. Ένας ειδικός μπορεί να μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε αυτό το τραύμα και να ανακτήσουμε τη σεξουαλική μας υγεία.

Το σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή ή φόβο να ζητήσουμε βοήθεια όταν αντιμετωπίζουμε σεξουαλικά προβλήματα. Ένας sex therapist μπορεί να μας προσφέρει την υποστήριξη και τις λύσεις που χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή και τη σχέση μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η σεξουαλική υγεία είναι εξίσου σημαντική με την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Διάβασε επίσης:

Κονδυλώματα και λοιπά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Η Ευρώπη στέλνει SOS

Leave a Reply

Your email address will not be published.