Μια πριγκίπισσα από τον κόσμο της Disney προέρχεται από τα βάθη του ωκεανού και το όνομά της είναι Άριελ. Έχει έντονα κόκκινα μαλλιά, πράσινη ψαροουρά και γοητεύεται από την ελευθερία και την αγάπη. Η ιστορία της Άριελ δεν είναι απλή… ερωτεύεται έναν άνθρωπο, κάνει συμφωνία με ένα κακό πλάσμα της θάλασσας και πρέπει να προσπαθήσει να κάνει έναν πρίγκιπα να την αγαπήσει μέσα σε 3 μέρες. Μερικοί θεατές μπορεί να μην πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη, αλλά οι περισσότεροι τη λατρεύουν.

Εδώ είναι δέκα διασκεδαστικά γεγονότα για την αγαπημένη γοργόνα πριγκίπισσα.

Η Άριελ είναι η μόνη πριγκίπισσα της Disney που έγινε μαμά

Στη συνέχεια της ταινίας The Little Mermaid II: Return to the Sea, η Ariel και ο Eric κάνουν μαζί μια κόρη που ονομάζεται Melody. Ενώ η Άριελ ήθελε απεγνωσμένα να γίνει κορίτσι για να ζήσει τη ζωή της στη στεριά με τον πρίγκιπα Έρικ, η κόρη της θέλει το αντίθετο.

Η Melody θέλει απεγνωσμένα να γίνει γοργόνα και να εξερευνήσει τον ωκεανό και όλο το μυστήριο του. Η αντίστροφη ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Η Άριελ αρχικά επρόκειτο να έχει ξανθά μαλλιά

Λόγω της κυκλοφορίας της ταινίας γοργόνας Splash την εποχή της παραγωγής, τα στελέχη της Disney ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν τον χαρακτήρα της Άριελ διαφορετικό με κάποιο τρόπο. Αποφάσισαν να της δώσουν κόκκινα μαλλιά αντί για ξανθά μαλλιά.

Φανταστείτε την Ariel τη γοργόνα με οποιοδήποτε άλλο χρώμα μαλλιών εκτός από το κόκκινο, απλά αισθάνεται περίεργα! Τα στελέχη της Disney ήταν έξυπνα για να ακολουθήσουν την “κοκκινομάλλα” διαδρομή.

Η Άριελ και οι αδερφές της έχουν όλα ονόματα που ξεκινούν με το γράμμα Α

Η Άριελ δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειάς της που έχει όνομα που ξεκινά με το γράμμα Α. Και οι έξι μεγαλύτερες αδερφές της επίσης! Ονομάζονται Attina, Alana, Adella, Aquata, Arista και Andrina.

Η Άριελ δεν μοιάζει σε τίποτα με τις αδερφές της που είναι πρόθυμες να πέσουν στην ουρά και να ακολουθήσουν οδηγίες για τον βασιλιά Τρίτωνα, τον πατέρα τους. Η Άριελ είναι περισσότερο επαναστάτρια που σημαίνει ότι τα γράμματα του ονόματός τους είναι το μόνο πραγματικό κοινό που έχει μαζί τους.

Το τραγούδι “Part Of Your World” κόπηκε σχεδόν από την ταινία

Ο εκτελεστικός παραγωγός Jeffrey Katzenberg ήθελε να κόψει το “Part of Your World” από την ταινία για άγνωστο λόγο. Ευτυχώς, κανείς δεν τον άκουσε και αποφάσισαν να κρατήσουν το τραγούδι στην ταινία.

Το “Part of Your World” είναι εύκολα ένα από τα πιο αγαπημένα και αξέχαστα τραγούδια από ταινία της Disney στην ιστορία. Το τραγούδι έχει να κάνει με την Άριελ που θέλει να γίνει άνθρωπος για να είναι με τον Πρίγκιπα Έρικ.

Ο Σεμπάστιαν αρχικά επρόκειτο να γίνει Βρετανός αντί Τζαμαϊκανός

Ο Σεμπάστιαν, ο ανησυχητικός κάβουρας, είναι γνωστός για την ξεκαρδιστική του ανησυχία για την ευημερία της Άριελ, παρά το γεγονός ότι είναι μια ανεξάρτητη νεαρή γυναίκα. Είναι επίσης γνωστός για το τραγούδι της Disney “Kiss the Girl” και “Under the Sea”.

Είναι περίεργο να πιστεύουμε ότι η φωνή του ήταν σχεδόν βρετανική παρά Τζαμαϊκανή. Η τζαμαϊκανή προφορά του είναι ένα τεράστιο μέρος του συνολικού χαρακτήρα του.

Η σκηνή του ναυαγίου του Πινόκιο βοήθησε να εμπνεύσει μια σκηνή της Ούρσουλα

Το πλήρωμα κινουμένων σχεδίων για τη Μικρή Γοργόνα πήρε σημειώσεις από μια άλλη κλασική ταινία της Disney για να δημιουργήσει τη σκηνή της Ούρσουλα όπου αναδύεται τέλεια από το νερό του ωκεανού – τον Πινόκιο.

Η Μικρή Γοργόνα και ο Πινόκιο είναι δύο ταινίες που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές αλλά προέρχονται από κοινή έμπνευση. Και οι δύο ταινίες είναι πολύ έντονες με τρελές κορυφώσεις που έχουν τη δυνατότητα να τρομάζουν τα μικρά παιδιά.

Η Χάλι Μπέρι ξεπέρασε τις αντιδράσεις και το μίσος στο Διαδίκτυο μετά την ερμηνεία της ως Πριγκίπισσα Άριελ ζωντανής δράσης

Σε απάντηση στην απόκτηση του πρωταγωνιστικού ρόλου στη ζωντανή εκδοχή της Μικρής Γοργόνας, η Χάλι Μπέιλι είπε: «Νιώθω ότι ονειρεύομαι και είμαι ευγνώμων. Και δεν δίνω σημασία στον αρνητισμό».

Συνέχισε λέγοντας, “Απλώς αισθάνομαι ότι αυτός ο ρόλος είναι κάτι μεγαλύτερο από εμένα και μεγαλύτερος, και θα είναι όμορφος. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που είμαι μέρος του.” Η ωριμότητά της είναι απίστευτη και θα είναι εκπληκτικό να τη δούμε στον ρόλο.

Η Άριελ είναι 16 χρονών στην πρώτη ταινία

Η Άριελ υποτίθεται ότι είναι περίπου δεκαέξι ετών στην πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων. Άλλες πριγκίπισσες της Disney έχουν άλλες ηλικίες φυσικά. Η Σταχτοπούτα, για παράδειγμα, είναι περίπου 19 ή 20 ετών ενώ η Χιονάτη γύρω στα 14.

Οι ηλικίες της πριγκίπισσας επηρεάζουν λίγο την ιστορία τους. Για παράδειγμα, με την Άριελ, είναι στην ηλικία που οι νέοι θέλουν πραγματικά να βιώσουν την ελευθερία και να συμπεριφέρονται ήδη σαν ενήλικες, παρόλο που είναι ακόμα παιδιά.

Η Ούρσουλα αρχικά υποτίθεται ότι ήταν αγκάθια ή σκορπιός

Η Ούρσουλα είναι η κακιά της Μικρής Γοργόνας. Είναι εξίσου κακή με την Maleficent από την Ωραία Κοιμωμένη και τη Lady Tremaine, την κακιά θετή μητέρα, από τη Σταχτοπούτα. Θεωρείται ότι είναι χταπόδι, αλλά έχει μόνο έξι πόδια. Το γεγονός ότι είναι μέρος του ανθρώπου μπορεί να εξηγήσει την έλλειψη των άλλων δύο ποδιών της.

Αρχικά υποτίθεται ότι ήταν είτε αγκάθια είτε σκορπιός με πολλές ακίδες να καλύπτουν το σώμα της. Πόσο ανατριχιαστικό θα φαινόταν; Οι κακοί της Disney είναι οι χειρότεροι.

Ο τρομακτικός καρχαρίας είχε στην πραγματικότητα ένα όνομα — Glut

Αν και οι θεατές δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακούσουν το όνομα του καρχαρία, το όνομά του ήταν Glut. Φόβισε πολύ άσχημα την Άριελ κάνοντας τον έναν από τους κακούς της ταινίας δίπλα στην Ούρσουλα και τους γλοιώδεις οπαδούς της. Ο Γλουτ τρόμαξε επίσης τον Σκουτλ, τον βοηθό της Disney της Άριελ.

Ο καρχαρίας, Glut, είχε αιχμηρά δόντια και αναμφισβήτητη ταχύτητα καθώς κολυμπούσε μέσα στο νερό. Το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να πληγώσει την Άριελ ή τον Σάτλ ήταν ανακούφιση για τους θεατές που παρακολουθούσαν τη Μικρή Γοργόνα για πρώτη φορά.