Μπορεί αυτή τη φορά να ξεκίνησες δίαιτα πιο αποφασισμένη από ποτέ. Επικοινώνησες με το διαιτολόγο σου και φτιάξατε το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα. Έβαλες σταδιακά λίγη άσκηση στη ζωή σου και ελπίζεις ότι αυτή τη φορά θα πετύχεις το στόχο σου. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ, αν αυτά τα βήματα είναι αρκετά; Σε γενικές γραμμές, αν ακολουθείς ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και προσπαθείς να γυμνάζεσαι, βάρος θα χάσεις. Όμως κάποιες φορές μπορεί μερικές από τις συνήθειές σου να σαμποτάρουν την προσπάθεια χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Η μάστιγα της εποχής

Δυστυχώς οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν περιορισμένο χρόνο. Η διατροφή δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση, γιατί απαιτεί συνεχές μαγείρεμα. Αν έχεις και οικογένεια, το πιθανότερο είναι να πρέπει να προετοιμάζεις διπλά φαγητά, γιατί δε μπορείς να τους ταΐζεις συνεχώς κοτόπουλο και σαλάτα. Ας υποθέσουμε όμως ότι βρίσκεις χρόνο και παρασκευάζεις τα γεύματά σου. Έχεις σκεφτεί ότι ο τρόπος και το μέρος που τα καταναλώνεις μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα; Όταν τρως μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη μοιάζει με σαμποτάζ στη δίαιτα. Το να τρως όμως χωρίς να συγκεντρώνεσαι σε αυτό, έχει συχνά σαν αποτέλεσμα να καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνεις. Το πρόβλημα δεν οφείλεται στην παρακολούθηση της τηλεόρασης αλλά κυρίως στο γεγονός ότι οι ενήλικες κάθε ηλικίας τρώνε χωρίς να προσέχουν την ποσότητα και τη γεύση της τροφής που καταναλώνουν. Η παρακολούθηση της τηλεόρασης μπλοκάρει το αίσθημα κορεσμού επειδή ο εγκέφαλος επικεντρώνεται σε άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα στην εκπομπή της τηλεόρασης.

 

Το να τρως στο τραπέζι της κουζίνας, μακριά από αντιπερισπασμούς, είναι ένας τέλειος τρόπος να χάσεις βάρος. Παράλληλα, σου δίνεται και η δυνατότητα να συνδεθείς με τους δικού σου ανθρώπους. Το κινητό αποτελεί άλλη μια συσκευή που πρέπει να μένει μακριά την ώρα του φαγητού. Μη διαβάζεις τα email ή μη χαζεύεις στο instagram την ώρα του φαγητού. Έχει το ίδιο κακό αποτέλεσμα με την τηλεόραση. Γι’ αυτό απόλαυσε το φαγητό σου με ηρεμία.