Η ένταση του ανταγωνισμού στο διαδίκτυο αυξάνεται και ορισμένοι YouTubers ξεπερνούν τα όρια για να κερδίσουν περισσότερα likes. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Nikocado Avocado, που αναδεικνύει τη σκοτεινή πλευρά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θέτει το ερώτημα: «Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος για να αποκτήσει εκατομμύρια likes;».

Ο Nicholas Perry, γνωστός ως Nikocado Avocado, είναι ένας νεαρός από την Ουκρανία που υιοθετήθηκε από Αμερικανούς. Ξεκίνησε την καριέρα του στο YouTube το 2016, ζυγίζοντας περίπου 70 κιλά, δημοσιεύοντας βίντεο όπου καταγράφεται να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες fast food. Σήμερα, έχει κερδίσει τον τίτλο του «βασιλιά του Mukbang», μια διαδικτυακή εκπομπή όπου ο παρουσιαστής τρώει και αλληλεπιδρά με το κοινό. Οκτώ χρόνια μετά, ο Perry δεν θυμίζει σε τίποτα τον νεαρό που πρωτοεμφανίστηκε στα πρώτα του βίντεο, καθώς πλέον ζυγίζει πάνω από 160 κιλά. Η περίπτωσή του έχει προκαλέσει ανησυχία σχετικά με τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία.

Εκτός από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού, ο Nikocado καταγράφει τον εαυτό του να βιώνει έντονες συναισθηματικές εκρήξεις, κλάματα και φωνές. Επίσης, δεν κρύβει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εξαιτίας του τρόπου ζωής που ακολουθεί. Παρ’ όλα αυτά, οι θαυμαστές του παραμένουν πιστοί. Σχεδόν 7 εκατομμύρια άτομα είναι εγγεγραμμένα στο κανάλι του στο YouTube, ενώ με το νέο του προφίλ έχει περίπου 4 εκατομμύρια συνδρομητές. Στο Instagram και το TikTok διαθέτει επίσης δυνατούς λογαριασμούς με εκατομμύρια ακολούθους.

Στα βίντεο του καναλιού του, συχνά εμφανίζεται και η Candy, γνωστή ως Hungry Fat Chick. Εκείνη ξεκίνησε το mukbang πολύ νωρίτερα από τον Avocado, χωρίς όμως να γνωρίσει την ίδια επιτυχία. Οι κοινές τους εμφανίσεις, όπου καταναλώνουν ακατάπαυστα φαγητό, γίνονται συχνά viral και προκαλούν ανησυχία για την υγεία τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.