Γνωρίζεις τι είναι η ατοπική δερματίτιδα; Ουσιαστικά είναι μια εκδήλωση αλλεργίας και πρόκειται για μια φλεφμονή του δέρματος με το έκζεμα να είναι ο πιο συχνός τύπος που εμφανίζεται.  Όταν το ατοπικό δέρμα ενός παιδιού βρίσκεται σε φάση έξαρσης, το παιδί νιώθει μεγάλη δυσφορία. Επιπλέον, λόγω του έντονου κνησμού, διαταράσσεται και ο ύπνος του. Όσο μεγαλύτερος είναι λοιπόν ο κνησμός, τόσο το παιδί ξύνεται και παραπονιέται, επιδεινώνοντας τον ερεθισμό που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σοβαρές φλεγμονές και τραυματισμούς.

Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις το μωρό σου; 

  1. Κόψτε του τα νύχια

Γνωρίζουμε όλοι πως το ξύσιμο του ατοπικού δέρματος θα επιδεινώσει την κατάσταση. Τα παιδιά, βέβαια, αντιστέκονται δύσκολα σ’ αυτόν τον πειρασμό. Συνεπώς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τους κόβετε συχνά τα νύχια, μειώνοντας έτσι το πόσο μπορούν να βλάψουν το ξηρό δέρμα τους ενώ  στα μωρά μπορούμε να εφαρμόσουμε τα ειδικά γαντάκια που θα τα εμποδίσουν να ξύσουν το ατοπικό δερματάκι τους.

  1. Δροσίστε το

Αν το παιδί δυσφορεί, προσπαθήστε να το δροσίσετε. Όσο εκνευρίζεται, τόσο θα είναι ταραγμένο και ανήσυχο με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται και να ιδρώνει. Και τα δύο ερεθίζουν το δέρμα ακόμη περισσότερο. Αφαιρέστε τα βαριά ρούχα του ή αν είναι δυνατόν όλα τα ρούχα του και μετακινήστε το σε ένα πιο δροσερό σημείο για να μειώσετε τον κνησμό.

  1. Ενυδατώστε μετά το μπάνιο

Τα ενυδατικά προϊόντα έχουν καλύτερα αποτελέσματα μετά το μπάνιο. Το δέρμα απορροφά νερό και η χρήση ενυδατικών μαλακτικών στοιχείων εγκλωβίζει την υγρασία στο εσωτερικό του ενδυναμώνοντας τον δερματικό φραγμό και κάνοντας το δέρμα λιγότερο ευερέθιστο και ευαίσθητο.

  1.  Αποφύγετε τα λούτρινα ζωάκια

Στον ύπνο, στο παιχνίδι, στην αγκαλιά της μαμάς… το αγαπημένο λούτρινο ζωάκι του μωρού σας μεταφέρεται παντού. Όπως και η σκόνη και τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στο τρίχωμά τους που είναι από τις νούμερο 1 αιτίες για έξαρση ατοπικής δερματίτιδας στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.

Τι θα κάνεις λοιπόν για να σώσεις την κατάσταση; 

Θα πρέπει να βρεις εξειδικευμένα προϊόντα κατάλληλα για την περίοδο έξαρσης αλλά και ύφεσης που ανακουφίζουν το ευαίσθητο και με ατοπική προδιάθεση παιδικό δέρμα,  προσφέροντάς του ισχυρή μαλακτική δράση και ανακούφιση από τον ερεθισμό και τον κνησμό και πλούσια ενυδάτωση καθώς και ενίσχυση της άμυνας του υπερευαίσθητου δέρματος.

Και ποια είναι αυτά; 

ATOPREL EMOLLIENT CREAM για ενυδάτωση

Capture

Η ενυδάτωση είναι το «κλειδί» για τη φροντίδα του πολύ ευαίσθητου δέρματος, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.   Η ειδικά σχεδιασμένη μαλακτική κρέμα Atoprel Emollient = ενυδατώνει σε βάθος και προσφέρει πολλαπλή δράση: καταπραΰνει το ατοπικό δέρμα και μειώνει τον κνησμό και τον ερεθισμό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι  ενδυναμώνει το δερματικό φραγμό και ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στους εξωγενείς ερεθιστικούς παράγοντες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δύο ή περισσότερες φορές την ημέρα.

ATOPREL BATH CREAM για το μπάνιο σε περιόδους ύφεσης

Capture

Κρεμώδες καθαριστικό για το ξηρό, αντιδραστικό, ερεθισμένο, υπερευαίσθητο δέρμα με ατοπική προδιάθεση, σε φάση ύφεσης. Προσφέρει ήπιο καθαρισμό και ενυδάτωση, και είναι εμπλουτισμένο με αντιμικροβιακούς παράγοντες.

 

ATOPREL MILKY BATH OIL για το μπάνιο σε περιόδους έξαρσης

Capture

Γαλακτώδες λάδι μπάνιου για το ξηρό, ερεθισμένο, ατοπικό δέρμα σε φάση έξαρσης. Προσφέρει καθαρισμό και ενυδάτωση, μαλακτική δράση, απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ελαστικότητα, αντιφλεγμονώδη και αντιερεθιστική προστασία.

 

ATOPREL FOAMY SHAMPOO για το κεφάλι

Capture

Εκτός από το καθαριστικό σώματος, υπάρχει το ειδικό σαμπουάν για το ξηρό, ευαίσθητο, με ατοπική προδιάθεση δέρμα, το  Atoprel Foamy Shampoo που προσφέρει ήπιο καθαρισμό, ενυδάτωση και προστασία από την ανάπτυξη μικροβίων. Δεν τσούζει τα μάτια.