Δεν είναι λίγοι οι διαιτολόγοι που υποστηρίζουν πως οι δύο πρώτες εβδομάδες της δίαιτας είναι οι πιο δύσκολες. Όταν παίρνεις την απόφαση και ξεκινάς μια δίαιτα, κάθε μέρα είναι και μία πρόκληση. 14 μέρες, 14 συναισθήματα, 14 καταστάσεις που συνοψίζονται στα εξής:

Μέρα 1η: Ηθικό ακμαιότατο! Έχεις ισχυρό κίνητρο, είσαι προσηλωμένος στο στόχο και ακολουθείς το πρόγραμμα κατά γράμμα.

Μέρα 2η: Αυτοπεποίθηση. Χμμμ, η πρώτη μέρα δεν ήταν και τόσο δύσκολη τελικά. Κοίτα να δεις που χορταίνεις με ένα μήλο. Θα τα καταφέρεις, είσαι σίγουρος!

Μέρα 3η: Σύγχυση. Τι είναι αυτός ο θόρυβος; Γιατί διαμαρτύρεται το στομάχι και γιατί ξαφνικά ονειρεύομαι το μήλο να ήταν μηλόπιτα με δύο μπάλες παγωτό από πάνω;

Μέρα 4η: Ορίστε; Τόση πείνα και έχεις χάσει μόνο 400 γραμμάρια;

Μέρα 5η: Πόνος. Δεν είναι ιδέα σου, το στομάχι σου πονάει, αισθάνεσαι αδυναμία και ζάλη. Είναι το σώμα σου που αντιδράει στη μείωση της ποσότητας και των λιπαρών που προκαλούν εξάρτηση.

Μέρα 6η: Λαχτάρα. Είσαι βέβαιος πως αυτός ο πονοκέφαλος θα περνούσε με λίγη σοκολάτα.

Μέρα 7η: Αυτοσχεδιασμός. Θα βγεις έξω με τους φίλους σου και θα παραγγείλεις μόνο μία σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Εντάξει, δύο. Πόσο να πειράζει;

Μέρα 8η: Πείνα. Ονειρεύεσαι καρμπονάρα και νιώθεις ένα δάκρυ να κυλάει στο μάγουλο. Όχι, δεν είναι πείνα, λαιμαργία λέγεται.

Μέρα 9η: Πρόοδος. Κάνεις διατροφή 7+1 μέρες τώρα και ήδη νιώθεις καλύτερα. Όχι, δεν θα το φας αυτό το cupcake.

Μέρα 10η: Πισωγύρισμα. Σήμερα δεν νιώθεις το ίδιο δυνατός με χθες, τελικά θα το φας αυτό το cupcake γιατί είναι το μόνο που γιατρεύει τη ζάλη σου, μια πράξη που μετανιώνεις 10 λεπτά αργότερα…

Μέρα 11η: Μετάνοια. Αυτό που έκανες χθες ήταν πολύ κακό γι’αυτό σήμερα θα κάνεις 2 προγράμματα γυμναστικής back2back και θα παραλείψεις και το δεκατιανό για τιμωρία.

Μέρα 12η: Επίτευξη. Ήδη νιώθεις πως το τζιν σου -που δεν λέει ποτέ ψέματα- έχει πιο χαλαρή εφαρμογή. Η προσπάθεια έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς.

Μέρα 13η: Ενθουσιασμός. Δεν είναι ιδέα σου, το τζιν όντως κουμπώνει πιο εύκολα. Τώρα είναι που δεν τα παρατάς με τίποτα!

Μέρα 14η: Περηφάνια. “We are the champions, my friend”. Η πρώτη δοκιμασία πέρασε και είσαι νικητής, από αυτό το σημείο και έπειτα όλα μοιάζουν πιο εύκολα.

Στη δίαιτα ισχύει το κλισέ “δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πως θα σηκωθείς”. Αυτό σημαίνει πως όσες φορές και αν κάνεις ατασθαλία, φρόντισε να επανέλθεις στο πρόγραμμα διατροφής γρήγορα και να θυμάσαι πως αυτό τη διαδικασία την επέλεξες εσύ για συγκεκριμένους λόγους (υγείας, αισθητικούς) και πως δεν στην επέβαλε κανείς.diet-1