Θα έχετε ακούσει πολλές φορές να μιλούν για το μήνυμα της Ανάστασης. Ένα μήνυμα λύτρωσης και ελπίδας. Ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός η Μεγάλη Εβδομάδα έχει και ψυχολογικό νόημα.

Η Εβδομάδα των Παθών συνδέεται ψυχολογικά με τα υπαρξιακά μας ζητήματα, ο πόνος, η πάλη, η δυστυχία, γίνονται αντικείμενο ενδοσκόπησης.

Η Ανάσταση: Το πέρασμα από τα Πάθη στη λύτρωση, στην ανανέωση, την ελπίδα, την αισιοδοξία.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή όσο αυτή που βιώνουμε στη φετινή Ανάσταση που το ποτήρι μοιάζει άδειο, είναι μια καλή ευκαιρία για την προσωπική μας αναγέννηση και να αρχίσουμε τουλάχιστον να βλέπουμε το ποτήρι μισογέματο.

Πως;

Φανταστείτε τη ζωή σας όπως την θέλετε. Καμιά φορά χανόμαστε μέσα στις ίδιες μας τις επιθυμίες. Μόνο όταν έχουμε μια σαφή εικόνα της ζωής που θέλουμε να ζήσουμε μπορούμε να αρχίσουμε να την κατακτούμε.

Προσπαθήστε να διαβάζετε κάτι που να σας δίνει καθημερινά κίνητρο. Ίσως να είναι μόνο μια φράση. Δημιουργείστε το δικό σας «Ημερολόγιο Αισιοδοξίας» (Silver Linings Playbook).

Εστιάστε στα θετικά Είναι φυσικό με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας να κάνουμε απαισιόδοξες σκέψεις. Η αρνητικότητα και η απαισιοδοξία σίγουρα δεν οδηγούν πουθενά. Για κάθε αρνητική σκέψη προσπαθήστε αμέσως μετά να κάνετε μια θετική. Θυμηθείτε δικά σας επιτεύγματα, ένα στόχο που κατακτήσατε, μια κατάσταση που έμοιαζε αδιέξοδη αλλά τελικά είχε καλή κατάληξη στη ζωή σας.

Αποφύγετε τους τοξικούς ανθρώπους Αν περιστοιχίζεστε από πολύ επικριτικούς, απαισιόδοξους κι αρνητικούς ανθρώπους, δεν έχετε πολλές ελπίδες για αναγέννηση! Απομακρυνθείτε ή περιορίστε την επαφή σας με αυτούς τους ανθρώπους και βρείτε τη γαλήνη και τη θετική σκέψη!

Θυμηθείτε η ευτυχία είναι επιλογή, η χαρά και η ευχαρίστηση είναι τρόπος ζωής! Η προσωπική Ανάσταση-Αναγέννηση δεν είναι μακριά όσο κι αν δεν φαίνεται κάτι ακόμα στον ορίζοντα!