Σου έχει τύχει να πηγαίνουν όλα στραβά και να νομίζεις πως το σύμπαν σε έχε βάλει στο… μάτι; Σε νιώθουμε γιατί και εμείς το έχουμε ζήσει! Βρήκαμε, ωστόσο, μερικά tips για να φτιάξεις τη διάθεση σου άμεσα!

-Σχεδίασε ένα ταξίδι: Πάρε μερικές μέρες ρεπό από τη δουλειά σου και βρες τον ιδανικό προορισμό. Οι έρευνες έχουν δείξει πως η προσμονή για ένα ταξίδι έχουν καλύτερα αποτελέσματα και από το ίδιο!

-Φτιάξε το αγαπημένο σου φαγητό: Δεν εννοούμε να παραγγείλεις απ’έξω κάτι που σου αρέσει αλλά να μπεις στην κουζίνα σου και να μεγαλουργήσεις. Ο χρόνος που θα αφιερώσεις θα αποζημιωθεί μόλις φας το γεύμα που ετοίμασες και η διάθεση σου θα φτιάξει αυτόματα.

-Θέσε στόχους: Βάλε έναν μικρό και λογικό στόχο και προσπάθησε να τον πετύχεις μέχρι να τελειώσει η μέρα. Μπορείς να βάλεις μικρούς στόχους, όπως να πλύνεις τα πιάτα ή να διαβάσεις τρία κεφάλαια από ένα βιβλίο. Όταν τελειώσεις θα νιώθεις πολύ πιο “γεμάτη”…

-Κανε κάτι όμορφο για κάποιον: Σύμφωνα με έρευνες, αν κάνεις κάτι για κάποιον άλλο θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Μπορείς να κάνεις κάτι μικρό, όπως να στείλεις ένα email στη φίλη σου και να της πεις πόσο την εκτιμάς ή να μαγειρέψεις για όλη την παρέα σου.

-Να θυμάσαι τα καλά: Γράψε μια λίστα για τα πράγματα που είσαι ευγνώμων.Όταν κάνεις μια τέτοια πράξη, ανανεώνεις την εκτίμηση σου για πράγματα που είχες ως δεδομένα. Γράψε την λίστα και προσπάθησε να δώσεις βάση μόνο στα σημαντικά.

-Θύμισε στον εαυτό σου πως είναι προσωρινή η κατάσταση: Η φράση “θα περάσει και αυτό”, βρίσκει την τέλεια εφαρμογή του στην κατάσταση σου. Σε λίγες μέρες θα έχεις ξεχάσει πως ξύπνησες με αυτή τη διάθεση. Το μόνο που μετράει, είναι πως θα έρθει μια μέρα που θα έχεις προχωρήσει μπροστά…

-Βρες κατοικίδιο: Η παρουσία ενός κατοικιδίου είναι μια μόνιμη θεραπεία. Οι μελέτες έχουν δείξει πως οι κάτοχοι κατοικιδίου παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες κατάθλιψης αλλά και αρτηριακής πίεσης. Αν δεν έχεις κατοικίδιο, τότε μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια φιλοζωική εταιρεία, έτσι ώστε να δώσεις στέγη σε ένα τετράποδο που σε έχει τόσο ανάγκη όπως και εσύ αυτό.

-Διαλογίσου: Κλείσε τα μάτια και πάρε μερικές ανάσες, απελευθερώνοντας την σκέψη σου μακριά από όσα σε απασχολούν. Ο διαλογισμός θα δώσει στον εγκέφαλο σου τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεφύγει από το στρες και να καταλάβει πως όλα είναι απλά στη ζωή.

-Πήγαινε γυμναστήριο: Όπως γνωρίζεις η άσκηση παράγει ενδορφίνες οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει όσο δεν φαντάζεσαι ενώ και η μουσική την ώρα που προπονείσαι θα σε “ανεβάσει” σημαντικά…

-Δες μια κωμωδία: Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Οπότε, διάλεξε μια κωμωδία από το DVD club σου ή παρακολούθησε μια ταινία στην τηλεόραση που να σου προσφέρει αυτό που χρειάζεσαι: Γέλιο!