Παρόλο που χρησιμοποιούμε τα χέρια μας καθημερινά, υπάρχουν κάποιοι μύες που δεν ενεργοποιούνται και παραμένουν αδύναμοι, όπως οι τρικέφαλοι που αποτελούν το κάτω μέρος των μπράτσων.

Επειδή η άνοιξη μπήκε για τα καλά κι αυτό σημαίνει πως το μήκος του μανικιού ανεβαίνει κι επειδή η ενδυνάμωση χεριών είναι έτσι κι αλλιώς σημαντική, παρακάτω θα βρεις δύο παραλλαγές push ups για να γυμνάσεις τα χέρια σου δίχως βαράκια:

1. Push ups σε στήριξη στα γόνατα (Κατάλληλη για αρχάριους)

Προσοχή: Τοποθέτησε τις παλάμες σου παράλληλες κάτω από τους ώμους σου με τα δάχτυλα ανοιχτά. Στηρίξου στα γόνατα σου και κατέβα με τους αγκώνες κλειστούς μέχρι τις 90 μοίρες(γωνία του αγκώνα).  Με εκπνοή ανέβα, ενώ με εισπνοή κατέβα. Κράτα τον αυχένα σου στην ευθεία με την ράχη σου.

Αρχική θέση

Αρχική θέση

Τελική θέση

Τελική θέση

2. Push ups σε στήριξη στα πέλματα (Κατάλληλοι για προχωρημένους)

Προσοχή: Τοποθέτησε τις παλάμες σου παράλληλες κάτω από τους ώμους σου με τα δάχτυλα ανοιχτά. Στηρίξου στα πέλματα σου και κατέβα με τους αγκώνες κλειστούς μέχρι τις 90 μοίρες (γωνία του αγκώνα). Με εκπνοή ανέβα, ενώ με εισπνοή κατέβα. Κράτα τον αυχένα σου στην ευθεία με την ράχη σου.

Αρχική θέση

Αρχική θέση

Τελική θέση

Τελική θέση

Προτεινόμενη προπόνηση

Αφού προθερμάνεις το σώμα σου με ήπιας μορφής άσκηση (π.χ. Περπάτημα, Jogging, Στατικές δρομικές ασκήσεις) και τους ώμους σου με δυναμικές κινήσεις των ώμων π.χ περιφορές ώμων, άνοιγμα κλείσιμο χεριών κτλ.. Εκτέλεσε push ups σε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς, και αφού κάνεις διάλειμμα 40 δευτερολέπτων, επανέλαβε 3-5 φορές. Στο τέλος μη ξεχάσεις τις διατάσεις.

Καλή επιτυχία!