Αν μιλήσουμε για αγάπη, έρωτα, πάθος, ραγισμένες καρδιές και ανεκπλήρωτες σχέσεις τι έχεις να πεις;

Η αγάπη έχει δύο όψεις. Είναι όμορφη, είναι άσχημη, σου κάνει καλό, σου κάνει κακό, σε κάνει ευτυχισμένη, σε κάνει δυστυχισμένη!

Και έρχεται η στιγμή που δίνεις την προσοχή και την φροντίδα σου σε κάποιον. Κάποιον που θέλεις να είσαι μαζί του- δίπλα του- και να περνάς όμορφα! Να μοιράζεσαι ανάσες ζωής! Όμως αυτός ο κάποιος δεν θέλει το ίδιο, δεν ονειρεύεται τη στιγμή που θα σε σφίξει στην αγκαλιά του και θα νιώσει αυτό που νιώθεις. Είναι αυτός που ραγίζει την καρδιά σου και σκοτεινιάζει καθετί λαμπερό και όμορφο!

Και το σκοτάδι που έρχεται και σε βασανίζει έχει να κάνει με το ότι, αν και στην αρχή παραμυθιάζεσαι, κάποια στιγμή καταλαβαίνεις καθαρά και ξάστερα ότι δεν θα τον έχεις ποτέ! Ποτέ δεν θα γίνει δικός σου… Εσύ όμως τον ποθείς και θα συνεχίσεις να τον ποθείς till death do you apart!

Ακολουθεί μία σειρά από λόγους –είναι βιωματικοί και λειτουργούν σε φιλικό επίπεδο συμβουλής-που καθιστούν μία σχέση ανέφικτη και σε ρίχνουν στην παγίδα να αγαπάς για πάντα κάποιον που δεν θα γίνει ποτέ δικός σου! Διότι μπορεί κάποια στιγμή να νιώσει αγάπη αλλά η αγάπη δεν είναι ποτέ αρκετή.

Μπορεί κάποιος να νοιάζεται αλλά χρειάζεται πάθος και το πάθος δεν επιβάλλεται, είναι θέμα χημείας, είναι δουλειά της φύσης… είναι ψυχή!

Δεν κάνουν όλοι συμβιβασμούς για να είναι σε μία σχέση μόνο και μόνο για δοκιμή… Ο χρόνος δεν είναι αρκετός κι η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλώνεσαι σε δοκιμές! Οπότε όσο και να αγαπάς τον άλλον πλατωνικά δεν θα μπεις στη διαδικασία να δώσεις παραπάνω ένταση! Εσύ μπορεί να ζητάς αλλά ο άλλος δεν έχει τον χρόνο να σου δώσει τίποτα! Δικαίωμα του!

Η υπερβολική δική μας αγάπη δεν μας αφήνει να διακρίνουμε την αλήθεια. Ότι αυτός που αγαπάμε είναι δοσμένος αλλού! Θέλουμε κάτι που δε μπορούμε να έχουμε. Είναι το βάζο με το γλυκό που δεν μας άφηνε η μαμά να ακουμπήσουμε.

Τα ετερώνυμα δεν έλκονται πάντα. Άλλες πεποιθήσεις, άλλες συνήθειες, άλλες επιθυμίες. Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι για εμάς…. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Η ψευδαίσθηση. Εθελοτυφλείς διότι έχεις ήδη πληγωθεί από την προηγούμενη σχέση. Αγαπάς κάποιον τρελά διότι στο μυαλό σου είναι ο πρίγκιπας που θα σε σώσει. Δεν κάνεις το πρώτο βήμα ποτέ διότι φοβάσαι (;) ότι δεν θα είναι αυτό που θέλεις. Είσαι αδύναμη! Εξιδανικεύεις! Ψάχνεις το ανέφικτο. Δεν θα πας ποτέ μπροστά… στοίχημα!