Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων, ενώ φτιάχνετε ένα δέντρο για το κέντρο του τραπεζιού, που μπορείτε να απολαύσετε όλη τη σεζόν.

Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα – νομίζω ότι θα ήταν διασκεδαστικό να φτιάξετε 3 σε διαφορετικά μεγέθη!

Τι θα χρειαστείτε:

 • Πράσινος κώνος από φελιζόλ
 • Πιστόλι θερμής κόλλας
 • 20 μεγάλες διακοσμητικές μπάλες
 • 20 μεσαίες διακοσμητικές μπάλες
 • 35 μικρές διακοσμητικές μπάλες
 • 2 μέτρα γιρλάντα με χάντρες

Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. Αφαιρέστε όλες τις κορυφές από τα στολίδια.
 2. Εφαρμόστε ζεστή κόλλα στην κορυφή ενός από τα μεγάλα στολίδια και μετά πιέστε το σταθερά στον κώνο.
 3. Συνεχίστε να προσθέτετε μεγάλα στολίδια στο δέντρο, τοποθετώντας τα κοντά στον κώνο από φελιζόλ. Μπορείτε να ανακατέψετε μεσαίου μεγέθους στολίδια αν θέλετε. Θα υπάρχουν κάποια κενά στα στολίδια – μην ανησυχείτε. μπορείτε να τα συμπληρώσετε αργότερα.
 4. Αφού αποκτήσετε μια στρώση όπως θέλετε, προσθέστε λίγη ζεστή κόλλα ανάμεσα στα στολίδια. Αυτό θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της βάσης.
 5. Τοποθετήστε την επόμενη στρώση στολιδιών (χωρίς κόλλα) όσο πιο κοντά γίνεται στη στρώση από κάτω της. Μόλις το στρώμα φαίνεται καλό, επιστρέψτε και κολλήστε τα στολίδια.
 6. Προσθέστε το επόμενο στρώμα κολλημένων διακοσμητικών όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στρώμα από κάτω.
 7. Συνεχίστε να προσθέτετε στρώματα από μεγάλα στολίδια μέχρι να φτάσετε περίπου στα μισά του δέντρου.
 8. Μεταβείτε σε μεσαίες μπάλες όταν είστε στα μισά του δρόμου πάνω στο δέντρο.
 9. Όταν ανεβείτε στα 3/4 του δέντρου, μεταβείτε στα μικρότερα στολίδια.
 10. Αφού προσθέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα στολίδια, συμπληρώστε τα κενά κολλώντας ζεστά τις γιρλάντες με χάντρες. Βοηθά να τα κόψετε σε ομάδες των 3 ή 4.
 11. Αυτό το έργο είναι αρκετά εύκολο ακόμα και για το άτομο που έχει προβλήματα χειροτεχνίας (όπως εμένα). Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να εμπλακούν τοποθετώντας τα στολίδια στο δέντρο πριν τα κολλήσετε.

Είναι ένας διασκεδαστικός και φθηνός τρόπος για να ανανεώσετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας. Τα δέντρα θα φαίνονται υπέροχα περιτριγυρισμένα από κεριά ως κεντρικό στοιχείο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!