Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, το Μουσείο Μαρία Κάλλας μεταμορφώθηκε σε μία ζωντανή σκηνή αισθήσεων όπου αρώματα, γεύσεις, μουσική και χαρακτήρες των terroir συνδέθηκαν σε ένα μοναδικό after office event αφιερωμένο σε δύο εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες, τη Μαλαγουζιά και το Μοσχοφίλερο.

Τα Οινοποιεία Μπουτάρη και το Κτήμα Σεμέλη υποδέχθηκαν εκπροσώπους των media και όχι μόνο στην εκδήλωση Notes on Legacies – μια ωδή στον χαρακτήρα και τη φρεσκάδα του σύγχρονου ελληνικού αμπελώνα.

Μέσα στον ατμοσφαιρικό χώρο του μουσείου, αφιερωμένου στη διαχρονική ντίβα της όπερας και υπό την επιβλητική θέα της Ακρόπολης να δίνει την πιο αριστοκρατική νότα του αθηναϊκού καλοκαιριού, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο νέες λευκές ετικέτες που παντρεύουν την παράδοση με τη σύγχρονη οινική ματιά: τη Μαντινεία Cuvée από τα Οινοποιεία Μπουτάρη και τη Malagousia Cuvée Spéciale από το Κτήμα Σεμέλη. Πρόκειται για δύο κρασιά με έντονη προσωπικότητα, ξεκάθαρο ύφος και φινετσάτη αισθητική, τα οποία παρουσιάστηκαν μέσα από ένα intermezzo γεμάτο μουσική, φως και χαρακτήρα, συνοδεία ζωντανής μουσικής από πιάνο.

Την παρουσίαση των κρασιών ανέλαβαν οι ίδιοι οι οινοποιοί που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία τους, προσφέροντας μια αυθεντική ματιά στο όραμα και τις αρχές που διαμόρφωσαν κάθε ετικέτα. Με προσωπικές αφηγήσεις και τεχνικές λεπτομέρειες, μίλησαν για τη φιλοσοφία των οινοποιείων τους, τις ιδιαιτερότητες των ποικιλιών, αλλά και τις επιλογές που δίνουν χαρακτήρα στα συγκεκριμένα cuvées. Ήταν μια σπάνια ευκαιρία για τους παρευρισκόμενους να έρθουν σε άμεση επαφή με τους δημιουργούς, συνδέοντας τη γευστική εμπειρία με το ανθρώπινο στοιχείο που την εμπνέει.

Η επιλογή του μουσείου δεν ήταν τυχαία – όπως η Μαρία Κάλλας μετέφερε τη φωνή και την ψυχή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, έτσι και τα δύο κρασιά εκφράζουν με σύγχρονο τρόπο τη δυναμική του ελληνικού αμπελώνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινής παρουσίας των δύο ιστορικών οινοποιείων υπό την ομπρέλα των Ελληνικών Οινοποιείων, ενισχύοντας την ανανεωμένη εικόνα τους και αναδεικνύοντας τον διακριτικό δυναμισμό του σύγχρονου ελληνικού κρασιού.

Η γευστική αποκάλυψη δύο μοναδικών Cuvée:

Boutari ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ Cuvée | Βιολογικός Οίνος Π.Ο.Π. Μαντινεία

Ένα λαμπερό λευκό κρασί από 100% Μοσχοφίλερο, δημιούργημα του οινολόγου Αλέξανδρου Τζαχρίστα. Προέρχεται από βιολογικούς αμπελώνες ηλικίας άνω των 50 ετών στη Μαντινεία και ωριμάζει για τρεις μήνες σε βαρέλι. Διακρίνεται για το ιδιαίτερα αρωματικό του προφίλ, όπου ανθίζουν νότες γιασεμιού, τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, πλαισιωμένες από δροσερές αποχρώσεις μέντας και κερήθρας. Στο στόμα είναι δροσερό, γεμάτο και εξαιρετικά ισορροπημένο, με τραγανή οξύτητα, διακριτική γλυκύτητα και φρουτώδη, επίμονη επίγευση.

Ιδανικός συνοδός για ψάρια, θαλασσινά και κίτρινα τυριά.

Seméli MALAGOUSIA Cuvée Spéciale | Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος

Μια εκλεπτυσμένη έκφραση της Μαλαγουζιάς, με την υπογραφή του οινολόγου Γιάννη Φλεριανού. Αντλεί την έμπνευσή της από τον ορεινό αμπελώνα Δενδρούλια στην ορεινή Κορινθία και ωριμάζει για πέντε μήνες πάνω στις λεπτές οινολάσπες και σε βαρέλι ακακίας. Το αχυρόξανθο χρώμα της συνοδεύεται από αρώματα γλυκού τριαντάφυλλου, σιροπιού ροδάκινου, πεπονιού, αχλαδιού, ώριμων εξωτικών φρούτων και φρέσκων βοτάνων. Στο στόμα είναι πλούσια, γενναιόδωρη και ζωηρή, με νότες ορυκτών και αρώματα περγαμόντου. Η δροσερή επίγευση φέρει νότες λεμονόχορτου και ελαφρώς πικάντικα στοιχεία.

Με δυναμικότητα παλαίωσης 2-3 ετών, συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά, πουλερικά και πιάτα με κρεμώδη τυριά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.